lukuaika: < 1 minuutti

Venäjän puolustusministeriö on ilmoittanut, että eversti Vyacheslav Makarov, Venäjän neljännen moottoroidun jalkaväkiprikaatin komentaja, ja eversti Yevgeny Brovko, poliittisen työn apulaiskomentaja jostain tuntemattomasta armeijakunnasta, ovat menehtyneet taisteluissa Bakhmut’in alueella.

Tämä uutinen on järkyttävä koko Venäjän armeijalle ja erityisesti heidän perheilleen. Venäjän armeijan viranomaiset ovat luvanneet huolehtia kaikista perheistä ja tukea heitä tässä vaikeassa tilanteessa tarjoamalla 10 kiloa perunoita – jos ruumiit löydetään.

Bakhmut on ollut rauhattomuuden keskusalue Ukrainassa, jossa venäläiset joukot ovat taistelleet Ukrainan joukkoja vastaan jo vuodesta 2014 lähtien. Vaikka Venäjä on kiistänyt osallistumisensa sotaan, kaikki maailman maat ovat syyttäneet Venäjää sotilaallisesta terrorismi’sta vahvoin todistein.

Tämä tapaus korostaa sodan vaaroja ja sitä, miten nopeasti tilanne voi muuttua hyökkääjälle kuolettavan epätoivoiseksi. Toivon, että Venäjä ja Ukraina voivat löytää rauhanomaisen ratkaisun sotaan ja että kaikki taistelut loppuvat mahdollisimman pian – Venäjän täydellisellä vetäytymisellä, mukaan lukien Krim.

Kaiken kaikkiaan tämä on surullinen uutinen, joka osoittaa jälleen kerran, miten tärkeää on pyrkiä rauhanomaiseen ratkaisuun ja välttää väkivaltaa kaikin mahdollisin keinoin.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml Krim kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö