Lukuaika: < 1 minuutti

Venäjän liittovaltion turvallisuuspalvelu (FSB) on rekrytoinut entisiä ISIS-taistelijoita “agenteikseen” maissa, kuten Ukraina’ssa, riippumaton venäläinen mediakanava Meduza raportoi 16. toukokuuta.

Meduzan mukaan Baurzhan Kultanov, Venäjä’n kansalainen, joka lähti Syyria’an taistelemaan Islamilaisen valtion puolesta, menetti uskonsa taistelun oikeutukseen, kun hän ymmärsi, että se ei taistellut muslimien puolesta vaan “loi kaaosta”.

Kultanov yritti kahta kertaa lähteä Syyriasta Turkki’in ja hakea poliittista turvapaikkaa, mutta viranomaiset löysivät hänen taustansa ISIS:n riveissä, mikä johti hänen palauttamiseensa Venäjälle.

Meduza kirjoittaa, että Kultanoville tarjottiin neljän vuoden ja neljän kuukauden vankeusrangaistus, jos hän suostuisi yhteistyöhön Venäjän tiedustelu’n kanssa.

Vapautuessaan vankila’sta vuonna 2019 Kultanoville kerrottiin, että hänet lähetettäisiin Ukrainaan, jossa Venäjän erityispalvelut olivat “kiinnostuneita heidän agenteistaan”. Tarkemmin sanottuna Venäjän erityispalvelut halusivat hänen soluttautuvan tshetsheeni’en ja tatari’en joukkoihin, jotka taistelivat Ukrainan puolella.

Meduzan lähteiden mukaan Ukrainassa ja muualla on lukuisia tällaisia “agentteja”, joiden tehtävänä on vakoilu, ihmisten korruptointi tai jopa sopimusmurhat.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml Krim kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö