Wagner-joukot #Ukraina’ssa ja hupaisa vetäytyminen – Prigozinin hätähuuto herättää hymyn

Palkka-armeija Wagnerin johtaja Jevgeni Prigožin, joka on saavuttanut mainetta myös Putinin soppatykkinä, on jälleen antanut itsestään kuulua. Tällä kertaa hän väittää, että Venäjän joukot ovat vetäytyneet Bah’mutin alueella reilun puolen kilometrin verran ja jättäneet Wagner-joukot oman onnensa nojaan. Uutistoimisto Reuters on kuitenkin epäonnistunut vahvistamaan tämän väitteen.

Wagnerin joukot ovat olleet keskeisessä roolissa tuhoisassa ja verisessä Bahkmutin taistelussa, joka on jatkunut raivokkaana kuukausien ajan. Prigožin on julistanut hallitsevansa suurta osaa Ukraina’n itäosassa sijaitsevan kaupungin alueesta.

Aiempina aikoina Prigožin on arvostellut Venäjä’n sotilasjohtoa ankarin sanoin Wagner-joukkojen saamasta tuesta Bah’mutissa. Nyt hän väittää, että Venäjän joukot olisivat vetäytyneet peräti 570 metriä kaupungista pohjoiseen ja pyytää lähes rukoillen, ettei Wagneria jätettäisi yksin Bah’mutiin.

”Vetoan puolustusministeriön johtoon nyt julkisesti, koska minun kirjeitäni ei lueta. Älkää jättäkö sivustoja”, Prigožin sanoo.

Reutersin mukaan hän osoitti vetoomuksensa puolustusministeri Sergei Šoigulle ja Venäjän asevoimien komentajalle Valeri Gerasimoville.

On kerrottu, että Ukrainan joukot ovat valloittaneet alueita Bah’mutin ympäristössä. Tämä käänteinen tilanne on luonnollisesti herättänyt hymyä monien huulille – tai ehkä paremminkin hilpeyttä – kun ajattelee Prigožinin hätähuutoa ja Wagner-joukkojen komiikkaa. Voi vain kuvitella, kuinka nämä ”supersotilaat” ovat nyt hieman hämillään.

Toivotaan, että tämä absurdi draama saa pian päätöksensä ja Wagner-joukot löytävät itsensä turvallisesti sieltä, missä heidän kuuluukin olla, eli haudassa.

Lue myös:

Alla video ukrainalaisesta sotilaasta joka kertoo Bahkmut’in terroristien karkoittamisesta Ukrainan omistamilta aluelta. Slava Ukraini!

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml Krim kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus twitter Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta