lukuaika: < 1 minuutti

Venäjä toteutti poikkeuksellisen laajoja iskuja Ukrainan pääkaupunkiin tiistaina, hyökäten erilaisilla ohjuksilla useista suunnista samanaikaisesti. Venäjä väittää tuhonneensa Ukrainan länneltä saadun Patriot-ilmapuolustusjärjestelmän, mutta amerikkalaislähteiden mukaan järjestelmä todennäköisesti vain vaurioitui iskussa.

Toverin mukaan Venäjän ohjuskampanjat Ukraina’a vastaan eivät toimi eivätkä ne tule kääntämään sodan suuntaa. Tiistain iskuissa Venäjä “ei saanut juuri mitään aikaiseksi”.

“Venäjän ohjuskampanja ei toimi. Se ei ole pystynyt lamauttamaan yhtään Ukrainan yhteiskunnan keskeistä järjestelmää. Lokakuussa aloitettu kampanja Ukrainan sähköverkon lamauttamiseksi on käytännössä päättynyt epäonnistuneena”, Toveri kirjoittaa Twitterissä.

Lisäksi Venäjällä on pulaa ohjuksista, ja maa on korvannut niitä iran’ilaisilla lennokeilla, Toveri toteaa.

“Maalittaminen ei toimi. Venäjälle olisi keskeistä vaikuttaa Ukrainan vastahyökkäyskykyyn, mutta se ei kykene liikkuvien sotilaallisten kohteiden ja joukkojen tehokkaaseen maalittamiseen, jolloin joudutaan iskemään selustan kiinteisiin kohteisiin.”

“Ukrainan ilmapuolustuksen lamauttaminen ei onnistu. Nyt yritettiin jotain uutta iskemällä useilla eri ohjustyypeillä eri suunnista ilmatorjuntajärjestelmiä vastaan. Tuloksena oli, että käyttämällä parhaita suorituskykyjään Venäjä ei saanut juuri mitään aikaiseksi”, Toveri kuvailee.

Vaikka Venäjä olisikin onnistunut tavoitteissaan tiistaina, Toverin mukaan isku ei olisi juurikaan aiheuttanut Ukrainan puolustukselle pidempiaikaista haittaa.

“Ja vaikka iskussa olisi onnistuttu, Yhdysvalloilla on käytössä ja varastossa satoja Patriot-pattereita, ja korvaava kalusto saataisiin paikalle päivässä, jos siihen löytyy poliittista tahtoa.”

“Venäjän ohjuskampanja on vaikeuksissa, eikä sillä enää muuteta sodan kulkua”, Toveri tiivistää huomionsa.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml Krim kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö