Venäjä’n armeijan sotilas päättää hieman seikkailla ja yrittää epätoivoisesti karata Bakhmut’in alueelta. Kuvittele myös Ukraina’n sotilaat, jotka ovat valppaina ja päättäneet varmistaa, ettei kukaan terroristi pääse karkuun. Tämä tarina päättyy kuitenkin hieman yllättävästi, kun tarmokkaat Ukrainan sotilaat ohjaavat terroristin suoraan kohti kaislikkoa. Lopputuloksena on videomateriaali, joka naurattaa ja hämmästyttää samaan aikaan.

Kuvatessaan tapahtumia videolle, Ukrainan nopeat ja nokkelat sotilaat osoittavat jälleen kerran, että heidän valmiutensa ja taitonsa eivät jätä mitään sattuman varaan. Venäläinen sotilas, joka oli toivonut pääsevänsä pakoon kuin salama kirkkaalta taivaalta, huomaa kohtalokseen valita väärän suunnan. Kaislikko näyttää olevan hänelle kuin noitien labyrintti, josta ulos pääseminen on mahdotonta.

Video alkaa näyttää siltä kuin olisi kyseessä kauhuelokuvan jännittävä kohtaus: terroristi kirmaa epätoivoisesti eteenpäin, kun Ukrainan sotilaat lähenevät uhkaavasti. Jännitys tiivistyy, kun hän huomaa saapuneensa kaislikon reunaan. Sotilaan ilmeestä voi lukea ajatukset ”Ehkä tästä on vielä toivoa!” Mutta Ukrainan sotilaat tietävät paremmin ja seuraavat häntä kuin haukat saalistaan.

Yhtäkkiä terroristi astuu kaislikkoon, joka nielaisee hänet käytännössä kokonaan. Ukrainan sotilaat pysähtyvät hetkeksi, katselevat toisiaan ja purskahtavat sitten nauruun. Tämä näytelmä on kuin suoraan komediasta, ja nyt heillä on videonauha todisteena.

Vaikka tilanne onkin humoristinen, ei saa unohtaa, että kyseessä oli vakava ja vaarallinen tilanne. Ukrainan sotilaat suorittivat tehtävänsä tehokkaasti ja estivät terroristin pakenemisen. Heidän ammattitaitonsa ja rohkeutensa ansaitsevat todellakin kunnioitusta.

Tässä vaiheessa joku voisi sanoa, että tämä tapahtuma oli kuin suoraan käsikirjoitetusta elokuvasta. Ehkä tässä piilee myös jonkinlainen opetus: älä ikinä aliarvioi vastustajiasi, sillä kohtalo voi heittää sinut kaislikkoon, ennen kuin edes huomaatkaan!

Yksi asia on kuitenkin varmaa: tämä video tulee varmasti viihdyttämään monia ihmisiä ja muistuttamaan meitä siitä, kuinka arvaamaton elämä voi joskus olla. Ehkäpä tämä tapahtuma saa meidät myös hymyilemään ja muistuttamaan itseämme siitä, että huumori voi löytyä myös kaikkein odottamattomimmista paikoista.

Vaikka tämä venäläisen sotilaan pakoyritys päättyi kaislikkoon, on toivoa siitä, että tulevaisuudessa vastaavilta tilanteilta vältytään. Toivottavasti Venäjän sotilaat poistuvat Ukraina’n omistamilta alueilta jotta vastaavilta kuolemilta vältytään.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml Krim kuolema lapsi maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti Prigozin propaganda Putin Raha Rauha Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus twitter Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta