Lukuaika: < 1 minuutti


USA on lisännyt 71 yritystä tukemaan Venäjä’n taloutta kauppasaartolistalle, kun G7-maiden johtajat ovat sopineet kiristävänsä pakotteita Venäjää vastaan sen Ukraina’n hyökkäyksen vuoksi, kertoi Reuters 19. toukokuuta.

Suurin osa yrityksistä on venäläisiä, yksi on Armenia’sta ja yksi Kirgisia’sta, kertoi Reuters lainaten Yhdysvaltain kauppaministeriötä.

Kanada’n pääministeri Justin Trudeau on myös ilmoittanut lisäpakotteista Venäjää vastaan, kohdistuen yli 70 yksilöön ja tahoon.

Trudeaun toimiston mukaan lista sisältää henkilöitä, jotka ovat “kytköksissä venäläisiin yrityksiin, jotka tarjoavat sotateknologiaa ja -tietämystä Venäjän asevoimille”, sekä pakotettujen yksilöiden perheenjäseniä ja Kreml’in eliittiin kuuluvia henkilöitä.

Kanada asettaa myös pakotteita 30 henkilölle ja kahdeksalle yritykselle, jotka ovat “osallisina Venäjän jatkuviin ihmisoikeusloukkauksiin”, mukaan lukien ukrainalaislasten varastamiset.

Ilmoitukset on tehty samanaikaisesti Group of Seven (G7) -maiden huippukokouksen aikana Hiroshima’ssa, Japani’ssa.

Kolmipäiväisen huippukokouksen avauspäivänä G7-johtajat sopivat kiristävänsä pakotteita Venäjää vastaan ja laajentavansa taloudellista tukea Ukrainalle, kuten heidän yhteisessä lausunnossaan todetaan.

Uudet pakotteet kohdistuvat Venäjän kykyyn tukea sotatoimiaan ja tähtäävät teollisuuskoneiden ja teknologia-alan yrityksiin.

Muut toimenpiteet pyrkivät leikkaamaan Moskova’n voittoja timantti- ja metalli-ulosviennistä. Tällainen askel ilmoitettiin aiemmin tänään Britannia’n pääministerin Rishi Sunakin toimesta.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö