Venäjä on luultavasti käyttänyt loppuun ohjusvarastonsa, mutta onnistunut samalla luomaan tuotantolinjan uusien ammusten valmistamiseen.

RBC-Ukrainalle 19. toukokuuta puhunut puolustus tiedustelun varapäällikkö Vadym Skibitsky kertoi, että venäläisten ohjusten sirpaleet viittaavat siihen, että ne ovat juuri ”poistuneet kokoonpanolinjalta”.

Skibitskyn mukaan Venäjä kykenee tuottamaan jopa 67 ohjusta kuukaudessa, mukaan lukien 35 Kh-101-risteilyohjusta, 25 Kalibr-risteilyohjusta, viisi M723-ballistista ohjusta Iskander-M-järjestelmälle ja kaksi Kinzhal-hypersonista ballistista ohjusta.

Tämä tarkoittaa sitä, että Moskova on onnistunut hankkimaan komponentteja edistyneiden ammusten valmistamiseksi, vaikka länsimaat ovat asettaneet sanktioita sen estämiseksi.

Venäjän sotilas näyttää muuttaneen strategista käyttöä ohjusarsenaalilleen, Skibitsky kommentoi edelleen.

Talvella tulituksen kohteena oli tarkoitus olla Ukrainan energiainfrastruktuuri.

Nyt Venäjä on siirtänyt painopistettään Ukrainan ilmapuolustukseen, mukaan lukien vastikään toimitetut Yhdysvaltain Patriot-järjestelmät, ja häiritsemään Kiovan vastahyökkäyksen valmisteluja.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml Krim kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus twitter Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta