Perjantaiyönä tapahtunut Venäjän ohjusisku itäisessä Ukrainassa Dnipron kaupungissa on järkyttävä osoitus Venäjän brutaalista aggressiosta ja välinpitämättömyydestä siviilien kärsimystä kohtaan. Tällä kertaa kohteeksi joutui sairaala, paikka, jossa ihmisten tulisi saada hoitoa ja apua, ei kärsiä väkivallan seurauksista.

On täysin anteeksiantamatonta ja moraalisesti tuomittavaa, että Venäjän asevoimat hyökkäävät sairaaloihin ja tappavat viattomia ihmisiä. Tässä tuhoisassa iskussa ainakin yksi ihminen menetti henkensä ja 15 muuta haavoittui vakavasti. On sietämätöntä ajatella, että nämä joukkueet muodostuvat ainakin kahdesta pienestä lapsesta, kolme- ja kuusivuotiaista pojista. Heidän nuoruutensa ja tulevaisuutensa on nyt uhattuna Venäjän aggressiivisen toiminnan vuoksi.

Venäjän hallituksen on vastattava teoistaan ja kannettava täysi vastuu näistä rikoksista. Kansainvälisen yhteisön on oltava valppaana ja tuomittava tämä brutaali isku voimakkaasti. Siviilien suojelu on kansainvälisen oikeuden ja inhimillisyyden perusperiaate, jota Venäjä jatkuvasti rikkoo Ukrainassa.

Ukrainan hallituksen on myös ryhdyttävä voimakkaisiin toimiin puolustaakseen omia kansalaisiaan ja varmistaakseen, että tämänkaltaiset hyökkäykset eivät jää rankaisematta. Kansainvälisen yhteisön on tarjottava täysi tuki Ukrainalle tässä vaikeassa tilanteessa ja tehtävä kaikkensa estääkseen vastaavat hyökkäykset tulevaisuudessa.

Venäjän perjantaiyön ohjusisku Dnipron sairaalaan on jälleen yksi surullinen esimerkki Venäjän sotilaallisesta agressiosta ja sen välinpitämättömyydestä siviilien kärsimystä kohtaan. Maailman on aika herätä ja ryhtyä toimiin Venäjän toimien lopettamiseksi. Syylliset on saatava vastuuseen ja Ukrainan siviilejä on suojeltava väkivallalta ja tuhosta.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml Krim kuolema lapsi maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti Prigozin propaganda Putin Raha Rauha Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus twitter Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta