8512 latausta vuorokaudessa

6270 artikkelia

2023/05/29

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov on jälleen kerran päässyt käyttämään kuuluisaa sanailutaitoaan ja varoittanut länsimaita “leikkimästä tulella” toimittaessaan Ukrainalle F-16-hävittäjiä. Lavrovin humoristinen tapa ilmaista vakavia asioita herättää monissa hymyn huulille, mutta samalla hänen viestinsä on selkeä: Venäjä ei katso hyvällä länsimaiden pyrkimyksiä vahingoittaa Venäjän asemaa.

Venäjän ulkoministeri ei ole koskaan pelännyt käyttää huumoriaan diplomaattisissa keskusteluissa, ja tällä kertaa hän otti esiin “Washingtonin, Lontoon ja niiden EU-satelliittien” yrityksen “heikentää Venäjää”. Vaikka tämä saattaa kuulostaa kuin olisi vitsi, Lavrovilla on vakava tarkoitus viestillään. Hän haluaa tuoda esiin sen, että Venäjä ei aio sivuuttaa länsimaiden toimia ja on valmis vastaamaan tarvittavin keinoin.

Lavrovin kommentit Ukrainalle toimitettavista hävittäjistä eivät jääneet huomaamatta. Hän sanoi, että mikäli F-16-hävittäjiä lähetetään Ukrainalle, “konflikti kärjistyisi”. Tällainen varoitus ei voi olla vakavampi, mutta Lavrov antaa sille oman huumoristisen vivahteensa puhuessaan “tulella leikkimisestä”. Venäjä on selvästi sitä mieltä, että länsimaiden toimet eivät ole viisaita eivätkä johda kestävään ratkaisuun.

Venäjä on tarkkaillut länsimaiden aikeita Ukrainan tukemisessa tiiviisti. Lavrovin mukaan länsimaat pyrkivät heikentämään Venäjän asemaa, mutta Venäjä ei aio antaa periksi. Vaikka Lavrov ilmaisee huolensa älyttömän sanailun kautta, hänen sanomansa on vakava. Venäjä ei halua nähdä länsimaita toimittamassa aseita Ukrainalle, sillä se tulkitsee sen olevan uhka omalle alueelliselle turvallisuudelleen.

Venäjän ulkoministerin sanavalinnat voivat herättää hymyn huulille, mutta niiden takana on vakava viesti. Lavrov haluaa ilmaista, että Venäjä ei salli länsimaiden horjuttaa sen asemaa. On selvää, että Ukrainan kriisi jatkuu jännittyneenä, ja Lavrov on valmis käyttämään sanan voimaa säilyttääkseen Venäjän intressit alueella.

Lavrov varoittaa länsimaita leikkimästä tulella toimittaessaan hävittäjiä Ukrainalle, ja hänen viestinsä on selvä: Venäjä ei aio hyväksyä toimia, jotka heikentävät sen asemaa. Vaikka ulkoministerin sanavalinnat saattavat olla humoristisia, niiden takana on vakava tarkoitus. Venäjä haluaa pitää kiinni omista intresseistään ja varoittaa muita leikkimästä tulen kanssa.

Lavrovilla on taas paskat tullut vaippoihin kun ei parempaan pysty.

Slava Ukraini!


Satunnainen: