10953 latausta vuorokaudessa
9561 artikkelia

2023/05/29

Kesäkuulumisia Brittiläisestä tiedustelusta: Pakollinen työvoima-aloite Venäjällä!

Brittiläinen tiedustelupalvelu on raportoinut huolestuttavasta ilmiöstä Venäjällä, jossa vaaditaan pakollista työvoimaa sodan tarpeiden täyttämiseksi. Venäjän valtion media ja liike-elämän edustajat ovat pyytäneet kuusipäiväistä työviikkoa ilman lisäkorvausta Puolustusministeriöltä.

Tämä herättää muistoja menneiltä vuosikymmeniltä, kun propagandistit ohjasivat kansalaisia ponnistelemaan enemmän. Venäjän valtion propagandisti Simonyan on jopa ehdottanut, että venäläisten tulisi työskennellä kaksi tuntia lisää ammuksien valmistuksessa.

Nämä toimet nähdään sovitettavan Neuvostoliiton aikaiseen lähestymistapaan, jossa Venäjän johto pitää taloudellista suorituskykyä keskeisenä tekijänä sodan voittamisessa.

Voidaan sanoa, että Venäjän johto haluaa mobilisoida kansalaiset “työvoima-aallotuksen” avulla saadakseen asevoimilleen riittävästi resursseja. Tämä herättää kuitenkin kysymyksiä työntekijöiden oikeuksista ja kohtuullisesta korvauksesta.

On selvää, että tämä kehitys herättää huolta ihmisoikeuksien puolustajissa, jotka pitävät tällaista pakottamista vastoin vapaaehtoisen työvoiman periaatteita. Lisäksi monet ihmiset ovat huolissaan siitä, että tämä askel voi johtaa työntekijöiden hyväksikäyttöön ja uupumukseen.

Vitsaillen voidaan kysyä, kuinka pitkälle Venäjä voi mennä tässä “työvoima-aallotuksessa”. Ovatko seuraavat askeleet pakolliset ympäripyöreät 24/7 työvuorot tai venäläisten kutsuminen vapaa-ajallaan ammus- ja panssaritehtaisiin?

Kaiken kaikkiaan meidän on tarkkailtava tilannetta ja toivottavasti Venäjän johto harkitsee uudelleen näitä pakottavia toimenpiteitä ja varmistaa työntekijöiden oikeudet ja hyvinvoinnin.

Vaikka huumorilla voidaan käsitellä tällaisia vakavia aiheita, on tärkeää pitää mielessä, että pakollinen työvoima ei ole hyväksyttävää ja ihmisten oikeuksien kunnioittaminen on ensisijaista.


Satunnainen:


Vastaavia: