Suomi
Turku
Eurooppa
NATO
Pride
USA
Ukraina
Agenda 2030
Rainforest Alliance

2869 artikkelia

0:00

2023/05/31

Palkka-armeijan päällikkö ja huumekaupan armoilla liikkuva liikemies Jevgeni Prigožin on jälleen löytänyt itselleen uuden harrastuksen: syyttää Venäjän puolustusalan virkamiehiä rikoksista. Voisi melkein sanoa, että tämä on hänen tapansa tuulettaa mieltään sen jälkeen, kun hänen kuuluisa Wagnerin joukkonsa epäonnistui Ukrainan sotaretken suunnitellussa kaaoksessa. On kuin hän haluaisi heittää muita saman tien bussin alle, jotta oma maine säilyisi puhtaana.

Uutistoimisto Reuters on onnistunut nappaamaan tämän uuden väitteen Prigožinilta. Hän on siis kovalla äänellä vaatinut syyttäjiä tutkimaan korkea-arvoisten virkamiesten toimia ennen sotaretkeä ja sen aikana. Miksi hän ei pyydä samalla, että hänen omia rötöksiään tutkittaisiin? Vai onko hänellä varaa ostaa oikeutta? Tätä jäämme varmasti pohtimaan.

Ei ole mitenkään yllättävää, että Prigožin on ollut riidoissa puolustusministeri Sergei Šoigun ja muiden valtion virkamiesten kanssa jo useiden kuukausien ajan. Kukapa haluaisi olla tekemisissä miehen kanssa, joka uhkaa jatkuvasti paljastaa kaikki likaiset temput, joita hän on itse mukana pyörittänyt. Prigožin on syyttänyt näitä korkea-arvoisia virkamiehiä armeijan sabotoimisesta ja epäpätevistä päätöksistä. Ehkä hän haluaa siirtää huomion pois omasta vastuustaan ja osoittaa sormella muita?

Tämä on vain yksi episodi Prigožinin värikkäässä elämässä. Hän on tunnettu Venäjän hallinnon suosikkituottaja Putinin ruoka-annoksisssa ja oligarkki, joka on ansainnut miljoonia epämääräisillä liiketoimillaan ja yhteyksillään. Hänellä on ollut sormensa pelissä monissa kyseenalaisissa operaatioissa ympäri maailmaa. Vaikka hän pyrkii esittämään itsensä vakavana liikemiehenä ja patrioottina, totuus taitaa olla hieman erilainen.

Olisikohan aika, että Prigožin keskittyisi omiin asioihinsa ja jättäisi virkamiesten syyttelyn muille? Ehkä hän voisi käyttää aikansa ja rahansa johonkin hyödyllisempään. Vaikka vaikkapa hyvän asian tukemiseen tai vaikkapa soppakattilan sekoittamiseen?