Lukuaika: < 1 minuutti


Venäjällä kummittelee jälleen vallankumouksen aave! Tai niin ainakin väittää Venäjän duuman entinen kansanedustaja, joka on loikannut Ukrainaan. Ilja Ponomarev on antanut haastattelun brittiläiselle lehdelle The Timesille, jossa hän heittää ilmoille villin väitteen. Hän uskoo, että Venäjä on kriisin partaalla, ja maassa tarvitaan uusi vallankumous.

Ponomarev vertaa tilannetta vuoden 1917 helmikuun vallankumoukseen, jolloin Venäjällä kaatui tsaarinvalta. Tällä kertaa “tsaarin” pitäisi astua vapaaehtoisesti syrjään säilyttääkseen henkensä. Hän heittää ilmoille pelottavia sanoja, että hallinto horjuu ja halkeamia on paljon. Eikä siinä vielä kaikki, Ponomarev viittaa myös viime päivinä tapahtuneisiin lennokki-iskuihin Moskovassa. Onko tämä vain hallusinaatiota, vai onko vallankumous todella tulossa?

Ponomarev antaa myös suosituksensa “tsaarille” ja tämän sisäpiirille. Hän kehottaa heitä lähtemään nopeasti liikkeelle ja suuntaamaan kohti Haagia, Hollannissa sijaitsevaa Kansainvälistä rikostuomioistuinta. Tämä ei kuulosta kovin houkuttelevalta tarjoukselta “tsaarille”, mutta Ponomarev vakuuttaa, että se olisi heidän omien etujensa mukaista. Ehkäpä “tsaarin” kannattaisi harkita pakkaamista?

Ja miksi Haagi? No, siellä on annettu pidätysmääräys Venäjän presidentti Vladimir Putinille. Syynä tähän on ukrainalaisten lasten varastaminen Venäjän miehittämiltä alueilta. Tätä pidetään sotarikoksena, ja siksi Putinin on syytä olla varuillaan.

Ponomarevilla on myös siteitä Belgorodiin, jossa viime viikolla tapahtui lennokki-iskuja ja yhteenottoja. Hän kiistää yrittäneensä aloittaa sisällissotaa Venäjällä, mutta syyttää Putinia siitä. Hänen mukaansa Putin aloitti sisällissodan väittämällä, että venäläiset ja ukrainalaiset ovat yhtä kansaa. Näyttää siltä, että tilanne on todella kiristynyt Venäjän ja Ukrainan välillä.

Kuinka vakava tilanne oikeasti on, sitä on vaikea sanoa. Onko tämä vain propagandaa vai todellisuutta?

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö