Suomen Moskovan-suurlähetystön ja Pietarin-pääkonsulaatin pankkitilien jäädyttäminen on täysin kohtuutonta ja suorastaan häpeällistä. Venäjä on perustellut tätä provokatiivista tekoa epäystävällisillä toimilla, mutta tämä on vain tekosyy peittää heidän omat aggressiiviset toimintansa.

Suomen hallitus on pyytänyt selvitystä tästä tilien jäädyttämisestä jo toukokuun alussa, mutta vastausta ei ole saatu. Onko tämä Venäjän tapa hoitaa diplomaattisuhteita? Heidän on vastattava teoistaan ja selitettävä, miksi he ovat rikkoneet Wienin diplomaattisuhteita koskevaa yleissopimusta.

Venäjän ulkoministeriö on väittänyt, että heidän edustustoillaan Suomessa on vastaavia ongelmia pankkiliikenteen kanssa. Tämä väite on täysin perusteeton. Suomen valtio tai ulkoministeriö ei ole millään tavalla rajoittanut Venäjän edustustojen pankkipalveluja tai jäädyttänyt niiden tilejä. Tämä on vain Venäjän yritys syyttää muita omasta epäasiallisesta toiminnastaan.

Lisäksi Venäjän ulkoministeriö on sulkenut oman toimipisteensä Lappeenrannassa ja irtisanonut Suomen ulkoministeriön toimipisteet Petroskoissa ja Murmanskissa. He haluavat ilmeisesti vastata provokaatioihin provokaatioilla. Suomen aiempi päätös sulkea nämä toimipisteet oli perusteltu, koska niiden merkitys oli vähentynyt merkittävästi. Mutta Venäjän päätös tekee tästä väliaikaisesta päätöksestä pysyvän, ja he kieltäytyvät avaamasta niitä uudelleen. Tämä on täysin kohtuutonta ja osoittaa, että Venäjä haluaa vain jatkaa vihamielistä toimintaansa Suomea kohtaan.

Venäjän aggression on loputtava. Suomi on naapurimaa, joka on aina pyrkinyt ylläpitämään hyviä ja tasapainoisia suhteita Venäjään. Mutta Venäjän jatkuvat provokaatiot ja epäasiallinen käytös eivät voi jäädä huomiotta. Suomen hallituksen on tehtävä kaikkensa suojellakseen maan etuja ja turvatakseen kansalaistensa hyvinvoinnin. Venäjän on ymmärrettävä, että tämä aggressiivinen toiminta ei jää ilman seurauksia.

On korkea aika, että kansainvälinen yhteisö puuttuu asiaan ja asettaa Venäjälle vielä selkeämpiä rajoja. Venäjän toiminta ei ole hyväksyttävää eikä voi jatkua ilman vastatoimia. Suomi ei voi antaa periksi eikä taipua Venäjän painostukseen. On aika seisoa vahvasti ja puolustaa omia etujamme.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml Krim kuolema lapsi maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti Prigozin propaganda Putin Raha Rauha Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus twitter Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta