Yhdysvaltojen hallinto uskoo, että yhdessä liittolaisten ja kumppaneiden kanssa he ovat riittävästi tarjonneet sotilaallista apua Ukrainalle vastahyökkäyksen suorittamiseksi, kertoi kansallisen turvallisuusneuvoston tiedottaja John Kirby 2. kesäkuuta.

”Ennen kaikkea olemme erittäin tyytyväisiä siihen, että olemme täyttäneet Ukrainan tarpeet sen vastahyökkäyksen toteuttamiseksi tällä hetkellä. Milloin he aloittavat (hyökkäyksen), riippuu heistä, mutta olemme varmoja, että olemme tehneet kaiken mahdollisen. Ja kun sanon ’me’, tarkoitan sitä, että emme vain Yhdysvaltoja, vaan myös liittolaisiamme ja kumppaneitamme”, Kirby sanoi Ukrinformin kirjeenvaihtajan mukaan.

Hänen mukaansa kyse ei ole pelkästään ilmatorjuntajärjestelmien toimittamisesta Ukrainalle, mikä on tällä hetkellä kiireellisin tarve, vaan myös panssaroitujen ajoneuvojen, tykistön, ammusten toimittamisesta ja koulutuksen järjestämisestä.

Kirby korosti, että Ukrainan armeijan toimiessa ja alueiden vapautuessa tarvitaan ammusten ja varusteiden täydentämistä.

”Taistelutoimet ovat dynaaminen asia, ja meidän on oltava varmoja, että olemme ’dynaamisesti’ valmiita tukemaan niitä edelleen. Joten olemme tehneet paljon, ja olemme valmiita jatkamaan paljon tekemistä tulevina päivinä ja kuukausina”, Kirby lainattiin sanoneen.

Yhdysvaltojen hallinto ilmoitti 31. toukokuuta Ukrainalle myönnettävästä 39. puolustusavun erästä, johon sisältyy Patriot-ilmapuolustusjärjestelmiä, ammuksia ja muita puolustusvarusteita.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml Krim kuolema lapsi maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti Prigozin propaganda Putin Raha Rauha Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus twitter Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta