Venäjä on ”todennäköisesti vähemmän joustava reagoimaan operatiivisiin haasteisiin” kärsittyään raskaista tappioista ja valtavista asevarustelukuluista Bakhmutissa, ilmoitti Britannia’n puolustusministeriö 3. kesäkuuta.

Venäjän ”eliitti” ilmavoimat ovat huomattavasti heikentyneet verrattuna ennen sotaa olevaan tasoon, ja vaikka Venäjä on todennäköisesti pitänyt joitain ”suhteellisen kyvykkäitä joukkoja sitoutumattomana reservinä”, Venäjän reagointi odottamattomiin taistelukentän muutoksiin on hidastunut, Yhdistyneen kuningaskunnan puolustusministeriö toteaa.

Bakhmutin sektorilla Venäjä uudelleensijoittaa säännöllisiä joukkoja, kun Wagnerin palkkasoturijoukot vetäytyvät suunnitellusti kaupungin taakse jääville alueille, ministeriö lisää.

Raportti julkaistiin kaksi viikkoa sen jälkeen, kun Venäjän puolustusministeriö ja Wagner julistivat voiton Bakhmutissa.

Vaikka Ukrainan viranomaiset ovat tähän mennessä hylänneet Venäjän väitteet, ukrainalaiset komentajat ja Bakhmutin alueella taistelevat sotilaat kertoivat Kyiv Independentille tällä viikolla, että kaupunki oli joutunut Venäjän haltuun noin samoihin aikoihin, kun Moskova ilmoitti sen valtauksesta.

Venäjän ilmavoimat ovat pelanneet ”yhä tärkeämpää roolia” Bakhmutissa, Yhdistyneen kuningaskunnan puolustusministeriö sanoi, ja kaupungin alueelle on vastikään sijoitettu osia 76. ja 106. divisioonista sekä kaksi erillistä ilmavoimien prikaatia.

Ukrainan joukot työskentelevät nyt aktiivisesti Bakhmutin sivustoilla, komentajat ja sotilaat kertovat, ja Kiova sanoo suunnittelevansa kaupungin piirittämistä.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml Krim kuolema lapsi maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti Prigozin propaganda Putin Raha Rauha Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus twitter Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta