Aleksei Navalnyi, 47, Venäjän oppositiopoliitikko, vakuutti olevansa hyvällä mielellä syntymäpäivänään, vaikka se on jo kolmas peräkkäinen vuosi, kun hän viettää sen vankilassa. Navalnyi on aiemmin kertonut vankilansa olosuhteiden olevan varsin kurjat. Oppositiopoliitikko on myös joutunut usein eristysselliin pienimmästäkin rikkeestä.

”Sunnuntaina syntymäpäivän aamuna on pakko kysyä: olenko todella hyvällä mielellä vai pakotanko vain itseni ajattelemaan niin? Vastaukseni on: olen hyvällä mielellä. Toki toivoisin, etten heräisi tässä helvetinkolossa, vaan sen sijaan söisin aamiaista perheeni kanssa, saisin suukkoja poskelleni lapsiltani ja avaisin lahjoja”, Navalnyi kirjoitti sosiaalisessa mediassa.

”Henkilökohtaista edistystä ja parempaa tulevaisuutta voidaan kuitenkin saavuttaa vain, jos jotkut ihmiset ovat valmiita maksamaan oikeudestaan pitää kiinni mielipiteistään”, hän jatkoi.

Navalnyi suorittaa yhdeksän vuoden vankeusrangaistusta. Häntä vastaan on kuitenkin vireillä uusi oikeudenkäynti, jossa hänelle voi langeta jopa 35 vuoden vankeusrangaistus terrorismirikoksista.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml Krim kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus twitter Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta