Suomi
Turku
Eurooppa
NATO
Pride
USA
Ukraina
Agenda 2030
Rainforest Alliance

2870 artikkelia

0:00

2023/06/07

Venäjä ja Ukraina ilmoittivat keskiviikkona ammoniakkiputken vaurioista, jotka saattavat vaikuttaa Mustanmeren viljatoimitussopimuksen neuvotteluihin. Reuters uutisoi asiasta.

Venäjän puolustusministeriö väitti, että “ukrainalainen sabotaasiryhmä” olisi räjäyttänyt putken lähellä Harkovan alueella sijaitsevaa Masjutivkan kylää maanantai-illalla. Kyseinen alue sijaitsee sodan etulinjalla.

” Terroristisen teon seurauksena tuli henkilövahinkoja siviileille. Heille on annettu tarvittavaa lääketieteellistä hoitoa. Tällä hetkellä ammoniakkia vuotaa kovaa vauhtia putken vaurioituneista osista Ukrainan alueella,” Venäjän puolustusministeriö ilmoitti.

Ukrainan Harkovan alueen kuvernööri Oleh Sinehubov väitti Telegramissa, että Venäjän joukot olivat pommittaneet putkea. Hänen mukaansa kuusi Venäjän ammusta oli osunut lähelle Masjutivkan pumppausasemaa tiistaina kello 17.45.

On huomattava, että Ukrainan ja Venäjän version välillä on noin vuorokauden ero tapahtumien ajoituksessa. Riippumatonta vahvistusta tapahtumien kululle ei ole saatu.

Ammoniakkiputki on tärkeä väylä ammoniakin kuljettamiselle Venäjältä Ukrainan kautta. Ammoniakkia käytetään lannoitteiden valmistuksessa. Vaurioituneen putken seurauksena lannoitteiden toimitukset voivat vaarantua, mikä voi haitata viljantuotantoa ja Mustanmeren alueen viljatoimituksia.

Tämä tapahtuma vain korostaa jännitteitä Venäjän ja Ukrainan välillä. Sodan pitkittyminen ja sen aiheuttamat vahingot infrastruktuurille vaikuttavat paitsi maiden suhteisiin myös alueen vakauden ylläpitämiseen.

Kansainvälinen yhteisö on seurannut tilannetta huolestuneena ja on kehottanut molempia osapuolia pidättymään väkivallasta ja pyrkimään rauhanomaiseen ratkaisuun. On tärkeää, että tapahtumiin saadaan riippumatonta selvitystä ja vastuulliset tahot tuodaan vastuuseen.

Ammoniakkiputken vaurioituminen on vakava tapahtuma, jolla voi olla laajemmat vaikutukset alueen talouteen ja turvallisuuteen

. Toivotaan, että tilanne saadaan rauhoittumaan ja ratkaistua mahdollisimman pian, jotta alueen vakaus ja viljantuotanto voidaan palauttaa normaaliksi.

Lue myös: