Lukuaika: < 1 minuutti

Kiova ja Organisation for Economic Co-operation and Development (OECD) allekirjoittivat nelivuotisen yhteistyösopimuksen Ukrainan uudistamisen, toipumisen ja jälleenrakentamisen tukemiseksi, OECD ilmoitti 7. kesäkuuta.

Ukrainan maakohtainen ohjelmasopimus allekirjoitettiin Pariisissa OECD:n pääsihteeri Mathias Cormannin ja Kiovan pääministeri Denys Shmyhalin toimesta.

“Tänään allekirjoittamamme ohjelma on kehitetty tiiviissä yhteistyössä Ukrainan hallituksen kanssa ja se heijastelee sen painopisteitä, kuten vahvempien instituutioiden ja hallinnon, korruption vastaisen taistelun, yksityisen sektorin investointien houkuttelemisen ja perustan luomisen pitkän aikavälin hyvinvoinnille ja mahdollisuuksille kansalleen”, Cormann totesi.

Nykyinen ohjelma jatkaa aiemman OECD:n työn pohjalta Ukrainan energian ja maatalouden sektoreilla.

Cormannin mukaan tämä sopimus tulisi viemään Ukrainan lähemmäs OECD:n standardeja ja tukemaan lopulta Ukrainan liittymistä EU:hun.

Ukrainan maakohtaisen ohjelman toteutusta koordinoi aiemmin tänä vuonna Kiovaan avattu OECD-Ukraina-yhdyshenkilötoimisto.

Ukraina jätti jäsenhakemuksen OECD:lle 5. heinäkuuta 2022.

Kansainvälinen järjestö koostuu 38 maasta Euroopassa, Amerikoissa ja muualla, ja se julistaa sitoutuvansa demokratiaan ja markkinatalouteen.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml Krim kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö