Uuden padon ja vesivoimalaitoksen rakentaminen tuhoutuneen Kakhovkan vesivoimalaitoksen paikalle kestää vähintään viisi vuotta ja vaatii vähintään miljardin dollarin investoinnit, Ukrainan valtion omistaman energiayhtiön Ukrhydroenergon johtaja Ihor Syrota kertoi 7. kesäkuuta.

”Tämä on monimutkainen vesivoimalaitos, joka vaatii aikaa jälleenrakentamiseen. Parhaillaan kehitämme projektia voimalaitoksen sijoituspaikasta”, hän sanoi.

Syrotan mukaan Ukraina ei vielä tiedä täysimääräisesti Venäjän aiheuttamien vahinkojen laajuutta, kun pato räjäytettiin 6. kesäkuuta. Padon räjäyttäminen on aiheuttanut laajamittaisen humanitaarisen ja ympäristökatastrofin eteläisessä Ukrainassa.

Aikaisemmin 6. kesäkuuta Syrota kertoi, että Ukraina on päättänyt rakentaa uuden voimalaitoksen tuhoutuneen Kakhovkan voimalaitoksen paikalle, kun se saa alueen takaisin haltuunsa, sillä se sijaitsee Venäjän miehittämällä Dnepro-joen itäpuolella.

Valtion omistama yritys etsii parhaillaan keinoja vesihuollon järjestämiseksi joen yläjuoksulla sijaitsevista altaista alueille, joilla on pulaa vedestä padon tuhoutumisen seurauksena.

Ukrainan viranomaiset aikovat porata lisää kaivoja Khersonin ja Mykolaivin alueille päästäkseen käsiksi makeaan veteen, Syrota kertoi.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml Krim kuolema lapsi maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti Prigozin propaganda Putin Raha Rauha Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus twitter Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta