Lukuaika: < 1 minuutti

Ukrainan joukot ovat edenneet jopa 1,4 kilometriä “eri osuuksilla” Bakhmutin rintamalla viimeisen vuorokauden aikana, kertoi Ukrainan asevoimien itäisen joukko-osaston tiedottaja Serhii Cherevaty 10. kesäkuuta.

Cherevaty väitti, että Bakhmutin alueella Ukrainan paikallisissa vastaiskuissa kuoli viimeisen vuorokauden aikana 138 venäläistä sotilasta ja 236 haavoittui.

Bakhmut on edelleen sotatoimien kuumimpia paikkoja, jossa sekä Ukraina että Venäjä ovat raportoidusti kärsineet raskaista tappioista lähes vuoden kestäneen taistelun aikana. Kaupunki oli aikaisemmin noin 70 000 ihmisen kotipaikka.

Cherevaty ei ilmoittanut, missä Ukrainan joukot etenivät. Toukokuusta lähtien Ukrainan viranomaiset ovat raportoineet paikallisista vastaiskuista Bakhmutin pohjois- ja eteläpuolella.

Venäjän puolustusministeriö ja Wagner-palkkasoturiryhmä julistivat voiton Bakhmutista 20. toukokuuta, mutta Ukraina kiisti välittömästi tämän väitteen.

Vaikka Ukrainan armeija ei ole vahvistanut asiaa virallisesti, sotilaat ja heidän komentajansa, jotka olivat sijoitettuina Bakhmutin läheisyyteen, kertoivat myöhemmin toukokuussa Kyiv Independent -lehdelle, että Bakhmut oli kaatunut lähes samaan aikaan kuin Venäjä ilmoitti sen vallanneen.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml Krim kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö