10748 latausta vuorokaudessa
9390 artikkelia

2023/06/11


Venäjän tutkintakomitea on ilmoittanut aloittaneensa tutkinnan pohjoiskorealaisen diplomaatin, Choi En-namin vaimon ja pojan katoamisesta Venäjällä. Asiasta kertoi Newsweek-lehti. Katoaminen tapahtui Primorjen alueella, Venäjän Kaukoidässä. Yhdysvaltain rahoittama Siberia.Realities-uutispalvelu kertoo, että kadonneet henkilöt, Kim Kum-sun, 43, ja Park Kwon-chu, 15, nähtiin viimeksi sunnuntaina 4. kesäkuuta Vladivostokin kaupungissa.

Ilmoituksen kadonneiden henkilöiden katoamisesta teki itse pohjoiskorealaisdiplomaatti. Venäjän poliisi pitää mahdollisena, että kaksikko olisi yrittänyt paeta Venäjältä joko Kiinaan tai Etelä-Koreaan. Tämä on herättänyt sosiaalisessa mediassa huhumyllyn diplomaatin perheenjäsenten mahdollisesta loikkaamisesta.

Eräs venäläinen Telegram-kanava nimeltä Baza on kirjoittanut, että poliisiraporttien mukaan kaksikko poistui diplomaatin Vladivostokin-residenssistä taksilla, mutta siirtyi pian toiseen autoon ja suuntasi kohti pohjoista Habarovskin kaupunkiin. Kanavan mukaan Venäjän poliisi on voinut vahvistaa videomateriaalilla ainakin autosta toiseen siirtymisen tapahtuneen.

Toinen Telegram-kanava, Amur Mash, taas raportoi, että diplomaatin vaimo ja poika uskotaan lentäneen Habarovskista länteen Krasnojarskiin käyttäen väärennettyjä asiakirjoja. Telegram-kanavien väitteitä ei kuitenkaan ole pystytty riippumattomasti vahvistamaan.

Diplomaatin perheen mahdollinen loikkaus tapahtuu geopoliittisten muutosten keskellä, joiden myötä Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin ja Venäjän presidentin Vladimir Putinin suhde on vahvistunut. Pohjois-Korean johtaja on avoimesti tukenut Venäjää Ukrainan sodassa. Siberia.Realities-uutispalvelun mukaan on tavallista, että Pohjois-Korean kansalaiset yrittävät paeta Pohjois-Korean diktatuuria Venäjän kautta demokraattiseen Etelä-Koreaan, koska Pohjois-Korean ja Venäjän raja on vartioitu kevyemmin kuin Pohjois-Korean ja Etelä-Korean raja.

Etelä-Korea tarjoaa myös erityisen kuntoutusjärjestelmän Pohjois-Koreasta loikanneille. Korea Herald -lehti Soulissa raportoi vastaavasta tilanteesta vuonna 2016, jolloin Venäjälle sijoitettu pohjoiskorealainen diplomaatti väitettiin loikanneen Etelä-Koreaan perheineen.


Satunnainen:


Vastaavia: