12181 latausta vuorokaudessa
10025 artikkelia

Kim Jong-unin painon noususta ja epäterveellisistä elämäntavoista on noussut huolta Etelä-Korean tiedustelupalvelun taholta. Tiedustelupalvelun arvion mukaan Pohjois-Korean johtaja olisi lihonut huomattavasti ja kärsisi riippuvuudesta ulkomailta tuotuihin herkkuihin. Lisäksi hänen väitetään tupakoivan liiallisesti, juovan runsaasti alkoholia ja kärsivän uniongelmista.

Etelä-Korean parlamentin tiedustelukomitean jäsen Yoo Sang-bum kertoi viime viikolla Reutersille, että Kim Jong-un näytti väsyneeltä julkisessa esiintymisessään 16. toukokuuta, ja hänen silmänsä olivat mustien rinkuloiden ympäröimät. Tekoälyn avulla tehtyjen arvioiden perusteella Kimin paino olisi jo noussut 140 kiloon.

Tiedustelupalvelun mukaan Pohjois-Koreaan tuodaan jatkuvasti suuria määriä ulkomaista tupakkaa ja herkkuja. Lisäksi Kim Jong-unin uskotaan kärsivän vakavista uniongelmista, minkä vuoksi hän on saanut lääkkeitä.

Jo maaliskuussa Pohjois-Korean valtionmedia kiinnitti poikkeuksellisella tavalla huomiota Kim Jong-unin väsyneeseen ulkonäköön, mainiten hänen työskennelleen aamuviiteen asti. Tammikuussa taas kerrottiin, että Kim olisi kärsinyt keski-iän kriisistä ja itkenyt paljon. Näiden merkkien perusteella Etelä-Korean tiedustelupalvelu seuraa tarkasti, onko Kim ajautumassa epäterveelliseen kierteeseen, jossa hän olisi yhä riippuvaisempi alkoholista ja tupakasta.

Vuonna 2021 herätti huolta Kim Jong-unin terveydentila, kun kuvien perusteella hän oli laihtunut merkittävästi. Nämä uudet tiedot liittyen hänen elämäntapoihinsa lisäävät edelleen spekulaatioita hänen terveydentilastaan ja hyvinvoinnistaan.

On kuitenkin syytä huomata, että nämä tiedot perustuvat Etelä-Korean tiedustelupalvelun arvioihin, eivätkä ne välttämättä ole täysin tarkkoja tai varmennettuja. Pohjois-Korean johtajan terveydentilasta on vaikea saada luotettavaa tietoa, sillä maan poliittinen järjestelmä on hyvin suljettu, eikä tiedotusvälineillä ole laajaa pääsyä tapahtumiin Pohjois-Koreassa.

Seuraan tilannetta ja pyrin tarjoamaan päivityksiä, kun lisätietoja tulee saataville.


Satunnainen:


Vastaavia: