10461 latausta vuorokaudessa
9440 artikkelia

2023/06/11

Venäjän miehittämä Krimin niemimaa kamppailee vakavien vesihuolto-ongelmien kanssa sen jälkeen, kun Kakhovkan pato on tuhoutunut, kertoo Ukrainan armeijan kansallisen vastarintakeskuksen raportti 10. kesäkuuta.

Miehitetyn Krimin venäläismielinen johtaja Sergei Aksjonov on selvästi saanut ohjeet vähätellä tilanteen vakavuutta. Venäläismielisillä valtavallankäyttäjillä Krimin niemimaalla ei ole selkeää suunnitelmaa makean veden saannin turvaamiseksi Krimin asukkaille.

Seurauksena miehityshallinto Krimillä pyrkii estämään tuhon laajan tiedotusvälineiden käsittelyn ja sen vaikutukset Pohjois-Krimin kanavan vesihuoltoon, jotta vältyttäisiin paniikin syntymiseltä asukkaiden keskuudessa.

Kakhovkan pato, Dnepr-jokea ylittävä eteläisin pato, tuhoutui 6. kesäkuuta, mikä aiheutti yli 18 neliökilometrin vesimassojen vyöryn alavirtaan, tulvi kyliä ja kaupunkeja sekä luoden humanitaarisia, ydinturvallisuuteen, ekologiaan, talouteen ja muihin Ukrainan uhkiin liittyviä ongelmia.

Lukuisat asiantuntijat ovat huomauttaneet, että Kakhovkan padon tahallinen tuhoaminen tärkeänä infrastruktuurina sopii yhteen Venäjän eskalaatiohallinnan ja sotatoimien doktriinin kanssa.


Satunnainen:


Vastaavia: