Lukuaika: < 1 minuutti

Pentagon ei vahvista Yhdysvaltojen valmistamien Bradley-jalkaväen taisteluajoneuvojen menetystä Ukrainan vastahyökkäyksessä

Pentagon ilmoitti 14. kesäkuuta, ettei sillä ole tällä hetkellä vahvistusta väitteille, joiden mukaan Ukrainan vastahyökkäyksessä olisi menetetty 16 Yhdysvaltojen valmistamaa Bradley-jalkaväen taisteluajoneuvoa.

“Olen nähnyt raportit, mutta en voi vahvistaa osaa videoista ja kuvamateriaalista”, sanoi apulaislehdistösihteeri Sabrina Singh tiedotustilaisuudessa.

Singh huomautti myös, että Yhdysvallat odottaa välttämättömiä vahinkoja ja tappioita Ukrainan hyökkäysoperaatioiden aikana, ja uusi sotilaallinen avustuspaketti voi auttaa täyttämään nämä menetykset.

Ukrainan vastahyökkäyksen alusta lähtien venäläislähteet ovat jakaneet väitettyä kuvamateriaalia vahingoittuneista länsimaista peräisin olevista laitteista. Oryx-niminen avoimen lähdekoodin tutkimusryhmä kertoo, että Kiova on jo menettänyt 16 Bradley-ajoneuvoa.

Kiova ja Washington eivät ole vahvistaneet näitä raportteja.

14. kesäkuuta Pentagon ilmoitti uudesta sotilaallisesta avustuspaketista Ukrainalle, johon sisältyy 15 Bradley-ajoneuvoa ja 10 Stryker-panssaroitua miehistönkuljetusajoneuvoa.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml Krim kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö