Venäläisillä on synnynnäinen sotilasvietti – ainakin Venäjän propagandakanavan mukaan

Venäjän propaganda kanavalla on jälleen kerran ollut täysi tohina päällä. Tällä kertaa he halusivat vakuuttaa katsojilleen, että jokainen venäläinen on syntynyt taistelijaksi – tai paremminkin sotilaaksi. Tässä vitsikkäässä jaksossa propagandistit kävivät haastattelemassa muunmuassa vapaaehtoisia sotilaita.

Ensimmäinen asia, joka silmään pisti haastattelussa, oli se, että kaikki sotilaat olivat pukeutuneet tottakai maastoasuun. He näyttivät siltä, kuin olisivat valmiina marssimaan suoraan taisteluun, vaikka olivatkin vielä harjoittelemassa. Ehkäpä heidän tarkoituksenaan oli pitää yllä taistelijan ilmettä tai ehkä he eivät vain omista muita vaatteita enää.

Haastattelun edetessä propagandistit kehuivat näitä sotilaita ja heidän merkitystään maan puolustamisessa. Jokainen sana, jokainen ele oli tarkkaan harkittu, jotta katsojille saataisiin viestiä siitä, kuinka tärkeää tämä maan puolustaminen on. Varmasti venäläisille itselleen tämä on tärkeää, mutta oli vaikea olla hymähtämättä propagandan ilmeiselle liioittelulle.

Ja sitten saimme nauttia propagandistien erikoisesta oivalluksesta: he yhdistivät länsimaiset arvot, kuten homoavioliitot ja vastaavat, pahaan ja satanismiin. On kuin he olisivat kääntäneet maailman ylösalaisin ja luoneet oman omituisen mielikuvitustodellisuutensa. Tietenkin, jokaisella on oikeus omaan mielipiteeseensä, mutta tämä väite tuntui hieman liian kaukaa haetulta.

Voisimme kuvitella propagandistien istuvan toimistossaan ja miettivän, mitä mielenkiintoista he voisivat tällä kertaa kertoa katsojilleen. Ja näin syntyi tarina synnynnäisestä sotilasvietistä, jokaisen venäläisen taistelijahengestä ja taistelusta länsimaisia arvoja vastaan.

Olisi mielenkiintoista tietää, kuinka monta katsojaa uskoo näihin hullutuksiin ja kuinka monta pitää niitä vain viihdyttävinä tarinoina.

Venäjän propagandakanavat on taitavia luomaan jännitystä ja kohua. Vaikka onkin tärkeää pysyä kriittisenä ja arvioida saamiamme tietoja, emme voi kieltää, että heidän propagandansa tarjoaa välillä hyvää huvia ja naurunaihetta.

Joten, hyvä katsoja, kun seuraavan kerran joudut seuraamaan tällaista propagandaa, muista pitää mielessä, että totuus ja huumori voivat olla lähempänä toisiaan kuin luulisi.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml Krim kuolema lapsi maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti Prigozin propaganda Putin Raha Rauha Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus twitter Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta