Lukuaika: 2 minuuttia

Viimeisimmässä Moskovassa järjestetyssä haastattelussa on jälleen havaittavissa tuttu suuntaus, joka ei yllätä ketään. Nuoret tietävät Venäjän ja Ukrainan välisen tilanteen todellisen laidan ja ovat tietoisia siitä, että lähes 250 000 venäläisen kuolema on ollut turhaa. Mutta valitettavasti he eivät voi sanoa sitä ääneen, sillä se johtaisi vainoamiseen yhteiskunnan taholta.

Vanhemmat ihmiset sen sijaan uskovat sokeasti televisiopropagandaan ja toistavat sitä kuin papukaijat. He syyttävät Ukrainaa ja länttä kaikesta tapahtuneesta, mutta omaa syyllisyyttään he eivät halua myöntää.

On surullista todeta, että Venäjän yhteiskunnassa vallitsee edelleen pelon ja vaikenemisen ilmapiiri. Kriittiset äänet hiljennetään, ja totuuden puhujat asetetaan vastakkain yhteiskunnan vihan kohteeksi. Tämä on täysin kestämätöntä ja estää avoimen keskustelun sekä totuuden esiin nousemisen.

Onneksi nuoret sukupolvet eivät tyydy vain hyväksymään valtamedian tarjoamaa yksipuolista kuvaa tapahtumista. He osaavat etsiä tietoa muualtakin, kuten esimerkiksi internetin eri lähteistä. Nuoret ovat tietoisia siitä, että Venäjä on käyttänyt sotilaallista voimaa Ukrainassa ja aiheuttanut valtavia kärsimyksiä. He tiedostavat myös sen, että Venäjän toimet ovat vastoin kansainvälistä oikeutta.

On valitettavaa, että vanhempi sukupolvi on niin vahvasti juurtunut propagandan valheisiin, etteivät he kykene näkemään totuutta. Heidän sokeutensa estää heitä arvioimasta tilannetta objektiivisesti ja myöntämästä Venäjän vastuuta tapahtuneesta.

Suurin ongelma on kuitenkin se, että Venäjän hallinto jatkaa propagandan levittämistä ja totuuden tukahduttamista. Mediaa kontrolloidaan ja sensuroidaan, joten todellisuuden kuva jää hämäräksi ja moniääninen keskustelu tukahdutetaan.

On korkea aika herätä ja tuoda totuus päivänvaloon. Emme voi hyväksyä tilannetta, jossa nuoret joutuvat pelkäämään vainottavaksi joutumistaan totuuden kertomisen vuoksi. Vanhempien sukupolvien on aika avata silmänsä ja kuunnella nuorten ääntä, joka kantaa mukanaan tiedostamisen ja totuuden janon viestiä.

Suosittelen katsomaan uusimman YouTube-videon “1420 Daniil Orainilta”, joka tarjoaa erilaisen näkökulman Venäjän ja Ukrainan tilanteeseen. On tärkeää kuulla erilaisia näkökulmia ja etsiä totuutta monipuolisesti, jotta voimme ymmärtää tapahtumien laajuuden ja oikeudenmukaisuuden merkityksen.

Venäjän ja Ukrainan välinen sota ei saa jäädä haudattuna propagandan alle. Totuus on tuotava esiin ja vastuulliset tahot on saatava vastaamaan teoistaan. Toivon, että tulevaisuudessa voimme rakentaa parempaa ja avoimempaa maailmaa, jossa totuudella on arvoa ja nuorten ääntä kuunnellaan.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml Krim kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö