Lukuaika: 2 minuuttia

New York Times -lehden mukaan useat todisteet viittaavat siihen, että Venäjä on syyllinen tuhoisaan tulvaan ja patoromahdukseen. Onko tämä todella yllättävää? Ei todellakaan. Venäjän pahuus ja häikäilemättömyys on ollut tiedossa jo pitkään.

Lehti kertoo tutkineensa alkuperäisiä padon suunnitelmia ja haastatelleensa patovaurioita tutkineita insinöörejä. Satelliittikuvat ja seismiset räjähdyshavainnot vahvistavat Venäjän osallisuuden. Ukrainan ja Romanian seismiset anturit ovat havainneet suuria räjähdyksiä ennen padon sortumista. USA:n tiedustelusatelliitit ovat rekisteröineet infrapunalämpösignaaleja, jotka viittaavat räjähdykseen.

Kahden amerikkalaisen insinöörin mukaan padon romahdus johtui todennäköisesti huoltokäytävään tai “galleriaan” sijoitetusta räjähdyspanoksesta, joka kulki rakenteen betonisydämen läpi. Tämä ei ole sattumaa, vaan tarkkaan suunniteltu ja toteutettu sabotaasi. Geotekninen insinööri ja padon turvallisuuden asiantuntija Michael W. West toteaa, että suuri räjähdys tarvitaan, jos halutaan tuhota itse pato.

Venäjä tiesi padon heikon kohdan, koska se rakennettiin Neuvostoliiton aikana. Tämä tarkoittaa, että Venäjä on tiennyt paton heikkoudesta jo vuosikymmeniä ja hyödyntänyt sitä nyt omien pahantahtoisten tarkoitusperiensä saavuttamiseksi. On selvää, että Venäjä on toiminut täysin tietoisesti ja suunnitelmallisesti.

Ukrainan sisäministeriön mukaan tulvien vuoksi ainakin 16 ihmistä on kuollut ja 31 on edelleen kateissa. Tuhansia koteja on jäänyt veden alle, ja monet ihmiset ovat menettäneet kaiken omaisuutensa. Tämä on tragedia, jonka takana on Venäjän iljettävä toiminta.

Venäjä ei ole pelkästään syyllistynyt vakavaan ympäristökatastrofiin, vaan se on myös tappanut ja aiheuttanut kärsimystä viattomille ihmisille. Kukaan ei ansaitse joutua kokemaan tällaista tuhoa ja menetystä.

On aika maailman herätä Venäjän ilkivaltaan ja päättää, että tämä ei voi jatkua. Venäjän on saatava vastuu teoistaan ja sen on korvattava aiheuttamansa vahingot. Kansainvälisen yhteisön on astuttava esiin ja asetettava Venäjä vastuuseen tästä järkyttävästä teosta.

Venäjän rikollinen toiminta ei saa jäädä rankaisematta. On aika osoittaa, että kansainvälinen yhteisö seisoo rauhan, oikeudenmukaisuuden ja ihmisoikeuksien puolella. Venäjä on osoittanut olevansa vaarallinen toimija maailmassa, ja meidän on tehtävä kaikkemme estääksemme sen vastaavien rikosten toistumisen tulevaisuudessa.

Tämä on paljon enemmän kuin pelkkä tulva ja patoromahdus. Tämä on Venäjän kylmäävä esimerkki siitä, mihin se on valmis omien etujensa edistämiseksi. Meidän on seisottava yhdessä ja vaadittava vastuuta. Venäjän on lopetettava tämä raakalaismaisuus ja ihmishenkien uhraaminen omien tavoitteidensa vuoksi.

Russia is a terrorist state!

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml Krim kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö