Lukuaika: < 1 minuutti

Lokkien heimo, Laridae, on osa rantalintujen lahkoa ja siihen kuuluu 15 sukua. Varsinaiset lokit, jotka kuuluvat alaheimoon Larinae, ovat täysikasvuisina tyypillisesti mustavalkoisia tai harmaansävyisiä. Nuoret ja talvipukuiset linnut puolestaan ovat usein ruskeankirjavia.

Aikaisemmin skippaheimo Rynchopidae sisälsi saksinokat (suku Rynchops), mutta nykyisin nekin luokitellaan lokkeihin. Myös tiiroja on joskus pidetty omana heimonaan.

Lokit pesivät yleensä rannikoilla, sisävesillä ja soilla suurissa yhdyskunnissa. Pesä rakennetaan maahan ja siihen munitaan lähes aina kolme munaa. Pesä on yksinkertainen syvennys, joka on rakennettu matalan kasvillisuuden joukkoon.

Erityisesti pesimäajan ulkopuolella lokit kerääntyvät usein monen lajin sekaparvina suojaisille vesistöille, järville, satamiin ja keinotekoisten vesialueiden lähelle yöpymään tai etsimään ravintoa. Matka ruokailu- ja yöpymispaikkojen välillä voi olla jopa 40 kilometriä. Lokit lentävät ruokailu- ja yöpymispaikoille aamu- ja iltalennoilla korkealla jonoissa tai auramuodostelmissa.

Pienikokoiset lokkilajit pyydystävät ravintonsa yleensä veden pinnalta, mutta ne voivat myös kastautua veteen saadakseen saaliin kiinni. Kesällä ne voivat kerääntyä suurina parvina saalistamaan korkealta ilmasta surviaissääskiä ja lentomuurahaisia. Suurikokoisemmat lajit syövät haaskoja, kalaa, jätteitä, lintujen poikasia ja munia sekä joskus myös aikuisia vesilintuja. Sekä pienet että suuret lajit kerääntyvät usein pelloille ja niityille syömään kastematoja.

Alla olevassa video’ssa lokki syö kokonaisen oravan.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö