NATO:n pääsihteeri korosti ilmatorjunnan tärkeyttä viimeisimmässä harjoituksessa, joka osoittaa, että NATO on valmis puolustamaan jokaista liittoutuneiden aluetta ja jokaista tuumaakaan liittoutuneiden ilmatilaa. Harjoitukseen osallistui joukkoja Euroopasta ja Pohjois-Amerikasta, mikä symboloi vahvaa sitoutumista ja kyvykkyyksiä Saksalta, totesi pääsihteeri.

Pääsihteeri tapasi harjoituksessa mukana olleita henkilöstöä, mukaan lukien Saksan, Yhdysvaltojen, Turkin, NATO:n uusimman jäsenen Suomen, kutsutun osapuolen Ruotsin ja kumppanimaan Japanin lentäjiä ja miehistöä. Hän korosti, että saksalaisjohtoinen ilmatorjuntaharjoitus osoittaa myös vahvan yhteyden Euroopan ja Pohjois-Amerikan välillä, kun ne työskentelevät yhdessä NATOn puitteissa. Kyseessä on NATO:n historian suurin monikansallinen ilmatorjuntaharjoitus, johon osallistuu noin 10 000 henkilöä ja 250 ilma-alusta 25 eri maasta, mukaan lukien noin 100 ilma-alusta 35 eri Yhdysvaltain osavaltiosta. He harjoittelevat yhdessä Euroopan ilmatilassa.

Yhdessä Saksan puolustusministeri Pistoriuksen kanssa pääsihteeri vieraili myös Flensburger Fahrzeugbau Gesellschaftissa (FFG) ja kiitti heidän työtään Ukrainan tukemiseksi, mukaan lukien Leopard 1 taistelupanssarivaunujen, panssaroitujen miehistönkuljetusajoneuvojen ja miinapuhdistusajoneuvojen ylläpito ja kunnostus. ”Tämä on suurin taisteluajoneuvojen toimittaja Ukrainalle Euroopassa”, hän sanoi, korostaen, että saksalaisen puolustusteollisuuden tekemä työ on kriittisen tärkeää Ukrainan jatkuvan menestyksen kannalta taistelukentällä.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml Krim kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus twitter Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta