Suomi
Turku
Eurooppa
NATO
Pride
USA
Ukraina
Agenda 2030
Rainforest Alliance

2717 artikkelia


#Venäjä ottaa kenet tahansa sotilaaksi #Ukraina’an teurastettavaksi – #väestönvaihto kiihtyy

2023/06/21

Venäjän Kremlin jatkuvasti alentaa vaatimuksia venäläiseen sotilaspalvelukseen pyrkiessään kasvattamaan rekrytointipooliaan, kertovat Washingtonissa sijaitsevan ajatushautomon, Institute for the Study of Warin, analyytikot.

Kremlinin omistama uutistoimisto TASS kertoi 20. kesäkuuta, että Venäjän valtion duuma on ilmeisesti hyväksynyt kolmannen ja lopullisen lain, jonka mukaan rikosrekisterin omaavat kansalaiset ja “osittain sopivat” sotilaspalvelukseen voivat solmia sopimuksia Venäjän sotilaskanssa poikkeusolojen, mobilisoinnin tai sotatilan aikana.

Venäjä kutsuu asevelvollisia kaksi kertaa vuodessa, syksyllä ja keväällä, mutta yksittäisiä mobilisaatioita voidaan myös julistaa.

ISW viittaa riippumattoman venäläisen ihmisoikeusjärjestön “Rus Sidyashchaya” (Venäjä vankien takana) johtajaan Olga Romanovaan, joka väittää Venäjän puolustusministeriön jo rekrytoineen noin 15 000 vankia palvelemaan Venäjän armeijassa 1. helmikuuta 2023 lähtien.

ISW on aiemmin raportoinut Venäjän puolustusministeriön pyrkimyksistä rekrytoida vankeja ja rikosrekisterin omaavia henkilöitä “kompensoimaan Venäjän voimavarojen tuotannon puutteita”.