Ukrainan vastahyökkäysoperaatiot etenevät hitaammin kuin odotettiin, mutta se ei tarkoita, etteivätkö ne onnistuisi tulevissa hyökkäysoperaatioissa, kertoi Institute for the Study of War (ISW) 21. kesäkuuta julkaisemassaan arviossa.

”Yleisesti ottaen Ukrainan vastahyökkäysoperaatioiden hitaampi eteneminen ei ole merkki Ukrainan laajemmasta hyökkäyspotentiaalista, ja Ukrainan joukot luovat todennäköisesti edellytyksiä tulevalle pääponnistukselle huolimatta alkuunsa saamista vastoinkäymisistä”, ISW kirjoitti.

Presidentti Volodymyr Zelensky myönsi 21. kesäkuuta, että taistelukentällä eteneminen on ollut ”toivottua hitaampaa” johtuen lisääntyneistä venäläisistä puolustuksista rintamalinjoilla, erityisesti Länsi-Zaporizhzhian alueella ja Etelä-Ukrainassa.

Ukrainan joukot suorittivat vastahyökkäysoperaatioita ainakin kolmella rintaman sektorilla 21. kesäkuuta, mutta suhteellisesti hitaammalla tahdilla sekä Länsi-Donetskin että Länsi-Zaporizhzhian alueilla verrattuna aiempiin päiviin.

Ukrainan varapuolustusministeri Hanna Maliar korosti 20. kesäkuuta, että sotatoimien onnistumista ei ole hyödyllistä arvioida ”pelkästään kilometrien tai vapautettujen asutusten määrän perusteella”, ja hän korosti, että Ukrainan nykyiset operaatiotahdit eivät ennusta tulevaa menestystä.

”Ukrainan joukot saattavat toteuttaa useita hyökkäysoperaatioita koko taistelu-areenalla vähitellen heikentääkseen Venäjän joukkoja” luodakseen pohjan tulevalle suurimittaiselle hyökkäykselle, ISW totesi.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml Krim kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus twitter Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta