Lukuaika: 2 minuuttia

Rostov, Venäjän kuuluisa kaupunki, joutui nyt hämmennyksen valtaan, kun räjähdyksiä kuultiin kaupungin sydämessä. Kummallista kyllä, räjähdykset tapahtuivat aivan Eteläisen sotilaspiirin päämajan lähellä, joka tällä hetkellä on Wagnerin valvonnassa. Voiko tämä olla uusi tapa sotia sisällissodan keinoin? Ehkä joku on ottanut “pommi” -ilmaisun liian kirjaimellisesti!

Kuvittele hetki: sotilaallinen tukikohta täynnä räjähdysherkkiä aineita ja joukko kekseliäitä Wagnerin kapinallisia, jotka ovat päättäneet ottaa “sotilashuumorin” uudelle tasolle. Pomminvalmistusopas 101:ssä on nyt uusi luku, joka käsittelee “räjähtävän sisällissodan” saloja.

Yleensä Rostov tunnetaan rauhallisesta ja vieraanvaraisesta kaupungista, mutta tällainen tapahtumien kulku oli täydellinen yllätys paikallisille asukkaille. Kaupunkilaiset huomasivat nopeasti, että räjähdykset eivät olleet heitä itseään uhkaavia, vaan pikemminkin jotain hauskempaa. Wagnerin joukot olivat alkaneet sotimaan omiaan vastaan.

On selvää, että tämä on täysin poikkeuksellinen tapaus. Eteläisen sotilaspiirin päämaja on keskellä sotaa, jossa vakavia asioita tapahtuu päivittäin. Mutta tämä kertoo myös jotain ihmisen luonteen uskomattomasta kekseliäisyydestä. Vaikka räjähdykset herättivät aluksi huolta, ne saivat myös monia nauramaan ja tajuamaan, että maailma ei ole aina niin synkkä paikka – Venäjä tuhoutuu lopultakin sisäisesti.

Paikalliset viranomaiset olivat tietenkin järkyttyneitä tapahtumasta. Heidän mukaansa räjähdykset eivät aiheuttaneet merkittävää vahinkoa, mutta heidän on kuitenkin tutkittava tapausta perusteellisesti. Kapinalliset eivät saa käyttää räjähteitä leikkeihinsä, vaikka kyseessä olisikin hyvä tarkoitus.

Tämä tarina Rostovin räjähdyksistä saa minut ajattelemaan, että joskus tarvitaan kekseliäisyyttä jopa sodan keskellä. Se antaa minulle toivoa siitä, että voimme ylittää vaikeudet ja löytää ilon elämän synkimmistäkin hetkistä, eli Venäjän hajoamisesta. Ehkä tämä tapaus voi myös inspiroida muita etsimään uusia tapoja ratkaista Ukrainassa sodan ja luoda rauhaa maailmassa.

Joka tapauksessa, toivon, että tulevaisuudessa Rostovissa kuullaan enemmän iloista naurua kuin räjähdyksiä. Jättäkäämme komiikka ammattilaisille ja varmistakaamme, että maailma on turvallinen ja hauska paikka kaikille – ilman Venäjän terroristeja.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö