Lukuaika: < 1 minuutti

Hän kutsui tapahtunutta selkäänpuukotukseksi. Tässä vaiheessa on täysin epärelevanttia, onko Prigozhinin vallankaappausnistaytys onnistunut vai ei. Kirjaimellisesti kaikki Venäjällä ja sen ulkopuolella tulevat tietämään tämän päivän jälkeen, että sota Ukrainassa on hävitty. Venäjän armeijan jo valmiiksi matala moraali saavuttaa nyt pohjalukemansa, ja Venäjällä vallitseva tunnelma tulee olemaan kuin suoraan Armageddonista.

Se, mikä alkoi yrityksenä kaataa Ukrainan hallitus ja liittää koko Ukraina Venäjään, on lopulta kääntynyt monumentaalisella tavalla itseään vastaan. Venäläisten itsensä luoma tragedian viimeinen luku on alkanut, enkä usko sen olevan pitkä luku. Venäjän ilmavoimien Antonov An-26 -kuljetuskoneen ampumisesta alas on nyt vahvistettu tieto, että se tapahtui tänään Wagner PMC -joukkojen toimesta jossain Venäjän länsiosan Voronezhin alueella. Aluksi ajateltiin, että kyseessä voisi olla viime vuoden video, mutta näin ei ole.

Tämä tapahtumasarja on kuin suoraan komediasta, jossa suunnitellut toimet kääntyvät omia tekijöitään vastaan. Putinin suunnitelma on nyt räjähtänyt käsiin kuin huono vitsi. Wagnerin ja Prigozhinin toimet ovat aiheuttaneet Venäjällä enemmän vahinkoa kuin he koskaan olisivat voineet kuvitella. Sota Ukrainassa on menetetty, ja Venäjällä on edessään synkkä tulevaisuus.

Tämä kaikki toimii hyvänä opetuksena siitä, että suunnittelemattomat seuraukset voivat kääntyä tekijöitään vastaan. Toivottavasti tämä tapahtumasarja opettaa myös muille maailman johtajille, että vastuullinen toiminta ja diplomaattiset ratkaisut ovat parempi vaihtoehto kuin kriisien lietsominen ja sotilaalliset seikkailut. Venäjä on nyt saanut maksaa korkean hinnan omista virheistään, ja toivottavasti tämä johtaa parempaan tulevaisuuteen kaikille osapuolille.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö