Lukuaika: 2 minuuttia


Kuvittele tilanne: Venäjän sotilashallinto on jälleen otsikoissa, mutta tällä kertaa koomisemmalla tavalla. Uhkaavatko he todella räjäyttää sillat, jos Wagner’in terroristit lähestyvät Moskovaa? No, tällaisia tapahtumia saa aikaan, kun kaikki se kauhu, jota Venäjän armeija on tuonut ulkomaille, saapuu kotiin.

Kuvittele hetki, kun Venäjän armeija kohauttaa olkapäitään ja sanoo: “No niin, taitaa olla aika käyttää samoja keinoja, joita olemme käyttäneet muihin maihin. Räjäytetään sillat!” On vaikea olla nauramatta tälle tilanteelle. Se on kuin suoraan elokuvasta, jossa pahis joutuu kohtaamaan omat tekonsa.

Oka-joki eteläisen Moskovan lähistöllä on ollut pitkään tärkeä osa alueen infrastruktuuria. Se on yhdistänyt ihmisiä ja toiminut väylänä kaupankäynnille ja matkailulle. Nyt tätä rauhanomaista maisemaa uhkaa sotilashallinnon päätös. Eikö olisikin hullua, jos Venäjän armeija pilaisi oman maansa infrastruktuurin vain estääkseen omien sotilaiden lähestymisen kohti Moskovaa?

Mutta odota hetki, onko tässä sittenkin kyse jostakin suuremmasta? Ehkä tämä uhkaus on vain näytös, tapa herättää huomiota tai jopa säikäyttää omat terroristit pois. Tai ehkä tämä on Venäjän armeijan omaperäinen tapa pitää kaikki varpaillaan. He eivät ole enää tyytyväisiä vain levittämään kauhua ulkomailla, vaan he haluavat tuoda sen myös kotiin.

Lopulta tämä tapahtuma paljastaa jotain suurempaa Venäjän poliittisesta ilmapiiristä. Se osoittaa, että valtakoneistolla on vakavia ongelmia, kun sen täytyy käyttää tällaisia epätavallisia keinoja. Eikö olisikin parempi, jos kaikki nämä voimat käytettäisiin rakentavaan ja positiiviseen tarkoitukseen? Mitä tapahtui diplomatian ja neuvottelujen käyttämiselle rauhanomaisen ratkaisun löytämiseksi?

Joten loppujen lopuksi tämä uutinen herättää hymyn huulille, vaikka se samalla heijastaa vakavaa ongelmaa. Ehkä Venäjän sotilashallinnon pitäisi jättää komedian tekeminen ammattilaisille ja keskittyä todellisiin haasteisiin. Sillat voivat jäädä ehjiksi ja nauru voi jatkua ilman, että kukaan oikeasti kärsii.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö