Helsingin kaupungin pelastuslaitoksella on erityinen eläinpelastusyksikkö, joka keskittyy eläintehtäviin. Kuitenkin viime keväänä eläinpelastusyksikön puhelinneuvonta päättyi, ja tehtävät yksikköön välitetään nyt ainoastaan hätäkeskuksen kautta. Tämä muutos on johtanut puheluiden määrän kasvuun Villieläinsairaalassa. Onneksi Helsingin kaupunginvaltuusto myönsi tämän vuoden budjetissa Korkeasaarelle lisäresursseja, jotta luonnonvaraisten eläinten hätänumero voi toimia kesän ajan.

Villieläinsairaalan hätänumeroon 040 334 2954 vastataan päivittäin toukokuun alusta elokuun loppuun kello 8.00–19.00 välisenä aikana. Tämä palvelu on tarkoitettu tilanteisiin, joissa luonnonvarainen eläin tarvitsee kiireellistä apua. Helsingin alueella Villieläinsairaala välittää tarvittaessa tehtävän pelastuslaitoksen eläinpelastusyksikölle, jolla on tarvittavat varusteet ja asiantuntemus eläinten kiinniottoon. Eläinpelastusyksikkö kuljettaa nämä eläinpotilaat sitten hoitoon Villieläinsairaalaan. Jos avun tarpeessa oleva eläin on esimerkiksi linnunpoikanen tai siili, jonka kiinniotto ja käsittely voidaan hoitaa kotikonstein, löytäjää pyydetään tuomaan eläin suoraan Villieläinsairaalaan.

”Uskomme, että tämä yhteistyö osoittautuu erittäin toimivaksi. Nyt eläinpelastusyksikkö voi keskittyä siihen, missä se on parhaimmillaan, eli käytännön eläinpelastustyöhön. Villieläinsairaalassa meillä on asiantuntemusta eläinkysymyksissä, ja samalla tiedot tulevista potilaista välittyvät suoraan eläintenhoitajille”, kertoo Villieläinsairaalan toiminnasta vastaava kuraattori Ville Vepsäläinen.

Puhelinpalvelu auttaa arvioimaan eläinten avuntarvetta paikkakunnasta riippumatta. Soittajaa ohjataan tarvittaessa ottamaan yhteyttä paikallisiin eläinsuojeluyhdistyksiin. Yleistä tai välitöntä vaaraa aiheuttavat tai erikoiskalustoa vaativat eläinpelastustehtävät, kuten hirviaidan väärälle puolelle eksyneet hirvet, tulee koko Suomessa ilmoittaa yleiseen hätänumeroon 112, josta tehtävät välittyvät paikalliselle pelastuslaitokselle.

Villieläinsairaala on Suomen suurin loukkaantuneiden ja orpojen luonnonvaraisten eläinten hoitola, jonne tuodaan vuosittain yli 1 500 eläintä hoitoon. Kaikki kotimaiset luonnonvaraiset loukkaantuneet tai orvoiksi jääneet eläimet otetaan vastaan. Potilaista huolehtivat eläintenhoitajat, eläinlääkärit ja biologit, jotka ovat työskennelleet pitkään villieläinten parissa. Vaikka suuri osa eläimistä tuodaan Villieläinsairaalaan huonossa kunnossa, noin 40 prosenttia potilaista kuntoutuu ja pystytään palauttamaan takaisin luontoon.

Lue alkuperäinen artikkeli:

https://www.korkeasaari.fi/korkeasaari-avasi-villielainten-hatanumeron/

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml Krim kuolema lapsi maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti Prigozin propaganda Putin Raha Rauha Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus twitter Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta