Eilen yhteensä 77753 latausta

Kirjaudu

Etusivu > #VastaMedia’n kauan puhumat #puhdistukset ovat alkaneet – erehtyivät vain että ei tapahdu Suomessa vaan #Venäjä’llä

29.06.2023 23:43

Ei audiota saatavissa.

Lukuaika: 2 minuuttia

Vladimir #Putin’in puhdistukset asevoimissa herättää kysymyksiä.

Venäjän presidentti Vladimir Putin on jälleen kerran otsikoissa, tällä kertaa epäilyjen saattelemana. Huhutaan nimittäin, että Putin olisi aloittanut puhdistukset maan asevoimissa. Kuvitellaanpa tilanne: Venäjän armeijassa huolestuttiin siitä, että jotkut Jevgeni Prigožinin tukijoista olisivat pesiytyneet hallituksen ja asevoimien sisälle. Tämä herätti huomiota myös New York Timesin toimituksessa, joka kirjoitti aiheesta.

Moskovassa katseet kääntyivät kenraali Sergei Surovikinin suuntaan, sillä huhut kertoivat hänen tienneen kapinasta etukäteen. Kenraalia ei kuitenkaan ollut nähty julkisesti lauantain jälkeen. Venäläislehti Moscow Times puolestaan kertoi kahden puolustusministeriölähteen perusteella, että Surovikin olisi pidätetty. Tieto herätti spekulaatioita, ja monet odottivat, että Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov ottaisi asiaan kantaa.

Mutta mitä tapahtuikaan? Peskov torppasi tiedot spekulaatioiksi, mutta ei suoraan kiistänyt uutista tai ilmaissut tukeaan Surovikinille. Samaan aikaan Surovikinin “varamies” Andrei Judin kielsi heidän olevan pidätettyinä ja väitti olevansa vain lomalla kotona. Koko tilanne oli kuin suoraan komediasarjasta, kun kaikki välttelivät vastuun ottamista ja Surovikin itse ei antanut itsestään minkäänlaista merkkiä.

Mutta ei tässä vielä kaikki! Kenraali Valeri Gerasimov, joka oli korvannut Surovikinin komentajan tehtävässä, oli kadonnut kuin tuhka tuuleen. Tietoja hänen tilanteestaan oli vielä vähemmän kuin Surovikinista. Ehkä hänellä oli mennyt yöunet kapinan takia, kuten Putin itse oli tilaisuudessa kertonut. Toimittaja Konstantin Remtšukov paljasti, että Putin oli tapaamisessaan suljetuin ovin vitsaillut, ettei ollut nukkunut minuuttiakaan kapinan aikana. Nämä ovat kuitenkin vain huhuja ja spekulaatioita, joten otetaan ne huumorilla.

Yhdysvaltalaislehti haastatteli myös venäläiskansanedustaja Oleg Matveytševiä, joka antoi kommentin tilanteeseen. “Se on erittäin mutkikas kysymys”, Matveytšev sanoi. Hän kertoi, että puhdistusten kohteena eivät ole vain Prigožinin rinnalla olleet henkilöt, vaan myös ne, jotka aktiivisesti suojasivat häntä ja työskentelevät presidentin politiikkaa vastaan. Kuka siis päätyy rangaistuksen kohteeksi ja kuka ei? Se jää nähtäväksi.

Tämä Putinin asevoimien puhdistus on saanut aikaan vilkkaan puheensorinan ja ivailua. Kuka tietää, ehkä tästä syntyy vielä käsikirjoitus seuraavalle komediaelokuvalle. Mutta toistaiseksi jääkäämme odottamaan, mitä tapahtuu seuraavaksi ja missä ovat kadonneet kenraalit Surovikin ja Gerasimov.

Jos törmäätte heihin niin pyytäkää tuomaan lisää talouspaperia ja pesuaineita – nyt siivotaan kunnolla.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/16 03:52:28