Lukuaika: 2 minuuttia

Voi taivas mikä farssi! Venäläisen Loko-pankin varatoimitusjohtaja, vasta 28-vuotias Kristina Baikova, on kuollut Moskova’ssa äärimmäisen kyseenalaisissa olosuhteissa. Miten tällaiset asiat voivat tapahtua? Onko tämä taas yksi osoitus Venäjän korruptoituneesta järjestelmästä?

Baikova menehtyi putoamalla asunnostaan yhdennestätoista kerroksesta. Kuolinsyy on edelleen epäselvä, ja tästä tietenkin on eriäviä versioita. Venäläiset mediat TV 5 ja Life sekä valkovenäläinen Nexta ovat raportoineet tapauksesta. On surullista, että tällaiset uutiset saavat huomiota vasta, kun nuori ja menestyksekäs henkilö menettää henkensä.

Raporttien mukaan Baikova oli kutsunut miespuolisen ystävänsä luokseen illanviettoon ja he olivat nauttineet alkoholia. Ystävä väittää Life-lehdelle, että Baikova putosi ikkunasta vahingossa noin kolmelta aamuyöllä. Mutta odotas hetkinen! TV 5:n mukaan hänen kuolemaansa epäillään itsemurhaksi. Kumpi versio on totta?

Todellisuudessa tämä koko tilanne haisee. Kuinka ihmeessä voi vahingossa pudota ikkunasta? Miksi ihmeessä Baikova päätyisi itsemurhaan? Eikö tämä kaikki herätä epäilyjä? On aivan liian helppoa leimata tämä tapaus onnettomuudeksi tai itsemurhaksi ja siirtää se siksi sivuun. Poliisin tutkimus on tietenkin käynnissä, mutta kuinka luotettavaa se tulee olemaan Venäjän olosuhteissa?

Baikova oli nuori, menestyvä ja lupaava ammattilainen, jolla oli koko tulevaisuus edessään. Mutta nyt hän on poissa, ja meidän on vaadittava vastauksia. On aika herätä ja tarkastella kriittisesti Venäjän oikeusjärjestelmää sekä poliisin toimintaa. Ei voida hyväksyä sitä, että nuoret ja lahjakkaat ihmiset kuolevat epäselvissä olosuhteissa ja asiat vain ohitetaan.

Kristina Baikova ansaitsee oikeudenmukaisen tutkinnan ja totuuden paljastamisen. Hänen kuolemansa ei saa jäädä huomiotta. Meidän on pysäytettävä tämä jatkuva tapahtumaketju, jossa nuoret lahjakkuudet menettävät henkensä, ja vaadittava vastuullisuutta ja oikeudenmukaisuutta. Toivon, että tämä tapaus herättää kansalaisten mielenkiinnon ja ajaa muutokseen massa.

Kristina Baikovan tarina ei saa unohtua!

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö