Lukuaika: < 1 minuutti

Jevgeni Prigožin sai ikävän yllätyksen kuullessaan, että hänen Wagner-taistelijansa menettävät rahoituksensa, elleivät he tee sopimuksia Venäjän puolustusministeriön kanssa. Tämä koominen tilanne paljastui Reutersin raportin mukaan, kun Venäläispoliitikko ja Venäjän duuman puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Andrei Kartapolov avasi suunsa torstaina.

Kartapolovin mukaan Prigožin kieltäytyi allekirjoittamasta sopimuksia, joten hänelle ilmoitettiin, että hänen taistelijansa eivät enää saisi osallistua Ukrainan terroristiseen sotaan, kertoo Tassin mukaan Reutersin välityksellä.

Venäjän puolustusministeriö antoi Wagnereille aikaa heinäkuun ensimmäiseen päivään asti tehdäkseen sopimuksia puolustusministeriön kanssa. Tällöin taistelijat olisivat virallisesti liittyneet Venäjän puolustusvoimiin.

Voimme vain kuvitella Prigožinin reaktion tähän tilanteeseen. Ehkä hän hikoilee nyt kovasti yrittäessään selvittää, miten saada taistelijansa takaisin Venäjän puolustusministeriön suosioon. Ehkä hän järjestää erityisen sopimusneuvottelun “Wagnerin tähtien” kanssa, joissa he voivat tanssia sotilaallisissa asuissaan ja laulaa “Kake Randelin – Ota minut takaisin” -kappaleen.

Tällaiset poliittiset ja sotilaalliset draamat eivät ole harvinaisia Venäjän kaltaisessa maassa. Välillä tuntuu siltä, että Venäjän politiikka on kuin kiehtova saippuaooppera, jossa eri hahmot kamppailevat vallasta ja vaikutusvallasta. Tämä tapaus Prigožinin ja Wagnerin kanssa vain vahvistaa tätä käsitystä.

Toivon kuitenkin, että tilanne Ukrainassa rauhoittuu ja sota päättyy mahdollisimman pian ilman enempää verenvuodatusta. Ehkäpä Prigožin ja Wagner voivat löytää yhteisen sävelen Venäjän puolustusministeriön kanssa ja saada asiat järjestykseen. Tai ehkä heidän on aika harkita uutta uraa stand-up-koomikkoina – ainakin tämä tapaus tarjoaa runsaasti materiaalia ivailuun ja naurettaviin tarinoihin.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö