Lukuaika: 2 minuuttia

Venäläiset heittelivät lekoja – siis isoja vasaroita – suurlähetystömme pihalle portin yli joulukuussa 2022 pelotellakseen meitä suomalaisia.

Mutta odotas hetki, tässä onkin uutta videoaineistoa, joka saa meidät todella miettimään tätä tapausta uudella tavalla. Tässä tilanteessa niille lekoille olisi oikeasti ollut käyttöä rintamalla!

Valitettavasti video ei herätä ääretöntä hilpeyttä, vaan se päinvastoin vahvistaa väitteen siitä, että venäläiset eivät välttämättä loista älykkyydellään.

Videossa kyseinen venäläinen herrasmies eli “tykinruoka”, päätti hakata kranaatilla eli siis “tykin kuulalla” rikkoontuneen panssarivaunun telaketjuihin korjatakseen ketjut.

Normaalisti tällaisissa tilanteissa käytettäisiin niitä isoja vasaroita, mutta kuten tiedämme, kaikki lekat heitettiin Suomen suurlähetystön pihalle. Valitettavasti tämä tarkoitti sitä, että sodassa ei ollut saatavilla tällaista kätevää työkalua.

Tämä venäläisen kekseliäisyys koitui kuitenkin traagiseksi, sillä ammus räjähti odotetulla tavalla ja valitettavasti kaikki paikalla olleet henkilöt menettivät henkensä. Tilanne muuttui vakavaksi, ja hymy länsimaalaisen naamalla vääntyi isoon virneeseen sekä räkättävään naurunremahdukseen.

Jokainen kuollut tyhmä venäläinen sotilas vähentää ukrainalaisten lapsien ja naisien mahdollisuutta joutua raiskatuiksi.

Vaikka voin vilpittömästi pahoitella tapahtunutta tämän tapahtuman uhrien perheille, en voi olla pohtimatta, mitä kaikkea tästä voi oppia. On selvää, että kranaattien sijaan olisi ollut järkevämpi valita aitoja työvälineitä eli lekoja.

Ehkä tämä onkin oiva esimerkki siitä, kuinka tyhmyyden ja venäläisyyden tasapaino voi joskus kirjaimellisesti räjähtää naamalle?

Kaiken kaikkiaan tämä välikohtaus muistuttaa meitä siitä, että älykkyyden mittarit eivät ole yksinkertaisia. Onko älykkyytemme todella sidoksissa siihen, kuinka hyvin osaamme käsitellä lekoja tai muita työkaluja? Ehkä meidän tulisi keskittyä enemmän älykkyyden ilmaisemiseen tavalla, joka ei vaaranna itseämme tai muita?

Tämä tapaus voi toimia meille muistutuksena siitä, että älykkyys ja valloitushimot eivät kulje käsi-kädessä.

Vaikka tapauksen lopputulos oli traaginen, en voi kieltää, etteikö tämä tapaus saisi minua hieman hymähtelemään. Kuitenkin toivon, että vastaavat tilanteet voitaisiin välttää tulevaisuudessa ja että kaikilla olisi riittävästi älykkyyttä ja järkeä toimia vastuullisesti.

Tämä tapaus saa minut pohtimaan venäläistä tyhmyyttä yhdistettynä sotilaskoulutukseen. Toivottavasti venäläiset terroristit ottavat oppia tästä tapauksesta ja välttää vastaavat tilanteet tulevaisuudessa.

Yksi asia on kuitenkin selvä: lekoilla ja kranaateilla on täysin erilaiset käyttötarkoitukset, ja niitä ei kannata sekoittaa keskenään.

Katso traaginen video alta:

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml Krim kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö