lukuaika: 2 minuuttia

Venäjän presidentti Vladimir #Putin on menettänyt maansa hallinnan, sanoi Ukrainan presidentin turvallisuusneuvonantaja Oleksi Danilov saksalaislehti Bildille. Danilovin mukaan palkkasoturipomo Jevgeni Prigožinin vallankaappausyritys osoitti, että Venäjä ei ole oikea valtio.

Danilovin kommentti herättää ajatuksia Venäjän tilanteesta. Hänen mukaansa lännen on ymmärrettävä, että Venäjä on pirstoutunut eikä ole enää voimaa, joka voisi pitää sen koossa. Venäjän hajoamiseen tulee Danilovin mukaan valmistautua.

Danilovin viesti on selvä: Venäjä on romahtanut. Hänen mukaansa maailman on luovuttava illuusiosta, että Venäjä jatkaa olemassaoloaan nykyisessä muodossaan. Kreml’illä ei yksinkertaisesti ole keinoja hallita niin suurta aluetta.

Hän toteaa myös, että Venäjän armeija ei enää ole maailman toiseksi vahvin. Tämä on varmasti yllättävä uutinen monille, jotka ovat tottuneet pitämään Venäjän sotilaallista voimaa merkittävänä tekijänä maailmanpolitiikassa.

Danilovin analyysi perustuu Wagner-ryhmän kapinan aikana tehtyihin tutkimuksiin alueiden käyttäytymisestä. Hän väittää, että esimerkiksi Tatarstan ja Dagestan ovat erillisiä maita, joilla ei ole mitään tekemistä Venäjän kanssa.

Danilovin puheiden sävy saattaa herättää hymyä, mutta niiden takana piilee vakava viesti. Venäjän tilanne on epävakaa, ja maailman on syytä varautua mahdollisiin seurauksiin. Vaikka esitettyjen kommenttien totuusarvoa voi kyseenalaistaa, ne herättävät keskustelua Venäjän nykytilanteesta ja sen vaikutuksista globaaliin järjestykseen.

Lopulta on syytä muistaa, että tässä on kyse yhden henkilön näkemyksistä, eikä niitä kannata ottaa absoluuttisena totuutena. Kuten aina, tilanteen kehittyminen ja tulevat tapahtumat osoittavat, mihin suuntaan Venäjän poliittinen maisema todella etenee.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml Krim kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö