Lukuaika: < 1 minuutti

Mike #Pence varoittaa Venäjän aggression vaikutuksista ja tukee Ukrainaa

Entinen varapresidentti Mike Pence varoitti, että jos Ukraina häviää sodan, Yhdysvaltojen on lähetettävä joukkoja taistelemaan Venäjän jatkuvaa aggressiota vastaan. Pence ilmaisi näkemyksensä Hugh Hewittin radio-ohjelmassa 5. heinäkuuta.

“Minulla ei ole epäilystäkään siitä, että jos (Venäjän diktaattori) Vladimir Putin valtaisi Ukrainan, ei kestäisi kauan ennen kuin Venäjän armeija ylittäisi rajan, jolloin meidän on lähetettävä taistelijoitamme taistelemaan heitä vastaan”, sanoi republikaanien presidenttiehdokas.

Pence kehotti kertomaan totuuden Venäjän sotarikoksista ja viittasi vierailuunsa Kiovan lähiöissä Buchassa ja Irpinissä, missä siviileihin kohdistui verilöylyjä.

“Mitä Ukrainassa tapahtuu, se ei ole pelkkää sotaa. Se on pahuutta”, hän totesi.

Pence kertoi vierailunsa aikana poikenneensa avustusjärjestön luona, joka auttaa venäläisten sieppaamia ukrainalaislapsia. Hän ylisti heidän työtään huolimatta siitä, että “venäläiset estävät kaiken”.

Ukrainan kansallisen tietokannan mukaan noin 19 500 ukrainalaista lasta on siepattu Venäjän miehittämiltä alueilta ja lähetetty muihin Venäjän hallitsemiin alueisiin tai itse Venäjälle viime helmikuun jälkeen.

Entinen varapresidentti kuuluu republikaanipuolueen siipeen, joka tukee lisäapua Ukrainalle ja on arvostellut entistä pomoaan Donald Trumpia Putinin ylistämisestä.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml Krim kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö