Ukraina saattaa olla ohittanut Venäjän tankkien määrässä ja kaventanut eroa haupitserien ja monilaukaisujärjestelmien osalta, kirjoitti Bloomberg 6. heinäkuuta.

Muutos aseistuksen tasapainossa johtuu Venäjän tappioista ja Kiovaa tukeneista sotilaallisista toimituksista, Bloomberg raportoi viitaten avoimen lähdekoodin tutkimusryhmä Oryxin, Britannian Kansainvälisen strategian instituutin ja Saksassa sijaitsevan Kiel-instituutin tietoihin.

Vaikka lehti korostaa, että luvut ovat arvioita käytettävissä olevien tietojen perusteella, Venäjän tankkilaivasto on todennäköisesti puolittunut, kun taas Ukraina on vastaanottanut 471 uutta tankkia liittolaistensa avulla ja lisää on matkalla 286.

Bloomberg huomautti kuitenkin, että Ukrainan tappiot ovat paljon vähäisempiä, eikä luotettavia tietoja Venäjän vastikään valmistetuista tai varastoista nostetuista tankeista ole.

Lehden esittämät luvut osoittavat, että Venäjällä oli ennen sotaa 3 400 tankkia, mutta niiden määrä on laskenut 1 400:aan. Toisaalta Ukrainalla oli ennen sotaa 987 tankkia, mutta niiden määrä on noussut 1 500:een.

Venäjällä ja Ukrainalla on myös nykyisin käytössään 1 900 ja 1 100 kappaletta 152/155 mm haupitsereita sekä 841 ja 427 monilaukaisurakettijärjestelmää (MLRS) Bloombergin lukujen mukaan.

Tämä viittaa siihen, että Venäjän armeija on menettänyt noin 2 000 tankkia, 400 haupitsaria ja 260 MLRS-laukaisinta siitä lähtien, kun se aloitti hyökkäyksensä.

Nämä arviot ovat suhteellisen varovaisia ​​verrattuna Ukrainan asevoimien yleisesikunnan lukuun. Sotilasjohdon viimeisimmän raportin mukaan Venäjä on menettänyt 4 068 tankkia, 4 310 tykistöjärjestelmää ja 657 MLRS-järjestelmää täyden mittakaavan sodan alusta lähtien.

Britannian puolustuspäällikkö amiraali Tony Radakin sanoi 4. heinäkuuta, että Venäjä on menettänyt lähes puolet taistelukyvystään Ukrainassa, ja sen teollisuus kamppailee korvaamaan menetyksiä.

”Viime vuonna se ampui 10 miljoonaa tykistöammuksia, mutta parhaimmillaankin se voi tuottaa 1 miljoona ammusta vuodessa. Se on menettänyt 2 500 tankkia, mutta parhaimmillaankin se voi tuottaa 200 tankkia vuodessa”, hän sanoi Britannian parlamentissa.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml Krim kuolema lapsi maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti Prigozin propaganda Putin Raha Rauha Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus twitter Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta