2023/07/09

Italian hallitus on ilmoittanut myöntävänsä 425 000 työlupaa EU:n ulkopuolisille työntekijöille vuoteen 2025 mennessä, kertoo brittilehti The Telegraph. Taustalla on Italian rakennus- ja turismialojen työvoimapula, joka vaatii ulkopuolisen työvoiman hankkimista.

Italian hallituksen tavoitteena on kasvattaa työlupien määrää asteittain siten, että vuoteen 2025 mennessä lupia myönnetään yhteensä 165 000. Tämä merkitsee huomattavaa lisäystä verrattuna siihen, kuinka vähän työlupia myönnettiin ennen koronapandemiaa. Ennen pandemiaa Italia myönsi alle 31 000 työlupaa EU:n ulkopuolisille siirtotyöläisille. Tänä vuonna Italia aikoo myöntää lähemmäs 120 000 työlupaa.

Lisäksi Italia aikoo laajentaa niitä ammatteja, joihin ulkomaalaiset työntekijät voivat päästä. Kalastajat, hoitajat, LVI-asentajat, bussikuskit ja mekaanikot ovat esimerkkejä ammateista, joihin ulkomaalaisilla työntekijöillä on jatkossa paremmat mahdollisuudet.

On kuitenkin huomattava, että jotkin työluvat rajoitetaan sellaisten maiden kansalaisille, joiden valtiot taistelevat laitonta maahanmuuttoa vastaan. Tämä viittaa siihen, että Italian hallitus haluaa pitää tiukkaa otetta laittomaan maahanmuuttoon, samalla kun se tarjoaa mahdollisuuksia lailliseen työntekoon maassa.

Ilmoituksen myötä Italian pääministeriä Giorgia Melonia syytetään tekopyhyydestä, sillä hän on äärioikeistolaisen Italian veljet -puolueen puheenjohtaja. Italian keskusta-vasemmistolaisen koalition Laura Boldrini luonnehtii päätöstä luovutukseksi ja huomauttaa, että tämä on karvas annos todellisuutta niille poliitikoille, jotka ovat demonisoineet maahanmuuttoa ja esittäneet sen kansallisena turvallisuusuhkana.

On huomattava, että Meloni on yrittänyt vähentää Italiaan suuntautuvaa maahanmuuttoa muun muassa hyökkäämällä kansalaisjärjestöjä vastaan, jotka pelastavat siirtotyöläisiä mereltä, kun he yrittävät päästä Italiaan. Tämä uusi päätös työlupien myöntämisestä ulkopuolisille työntekijöille herättääkin syytöksiä ristiriitaisuudesta Melonin toiminnassa.

Italian hallituksen päätös työlupien myöntämisestä heijastaa maan tarvetta ulkopuoliselle työvoimalle ja sen yritystä ratkaista rakennus- ja turismialojen työvoimapula. Samalla se kuitenkin herättää keskustelua ja syytöksiä poliittisesta ristiriitaisuudesta ja tekopyhyydestä, kun äärioikeistolainen puolueenjohtaja ilmoittaa avoimuudesta työperäistä maahanmuuttoa kohtaan.


Satunnainen:


Vastaavia:


24h suosituimmat artikkelit:


Juho Saastamoinen, Turku

www.juhosaastamoinen.fi
www.juhosaastamoinen.com

Palautetta? Kysyttävää?
Lähetä WhatsApp: tästä


Generoitu: 2024/04/27 06:16.37