Lukuaika: < 1 minuutti

Ivan Popov, Venäjän asevoimien 58. armeijan komentaja, joka tällä hetkellä toimii Zaporizhzhian alueella, on poistettu tehtävästään aiemmin tänään. Hän sanoo, että ukrainalaiset tykistö- ja ohjusiskut aiheuttavat merkittäviä tappioita puolustusta pitäville miehitysjoukoille.

Ääniviestissään Popov selittää, että hän antoi tuhoisan raportin Venäjän vastatykistötulien tilasta suoraan yleisesikunnan päällikölle Gerasimoville, mikä johti hänen välittömään erottamiseensa.

Neljän minuutin mittaisessa ääniviestissään Popov puhuu petoksesta korkeimmassa sotilasjohdossa, toistaen Wagnerin palkkasotureiden ilmaiseman tuntemuksen:

“Johtajien kanssa syntyi vaikea tilanne. Se oli valinta hiljaisuuden ja pelon välillä tai sen sanomisen välillä, mitä he halusivat kuulla, ja asioiden sanomisen niin kuin ne ovat. Sinun nimessäsi, kaikkien kaatuneiden taistelutovereiden nimissä, minulla ei ollut oikeutta valehdella. Siksi mainitsin kaikki nykyisen armeijan ongelmat koskien operaatioita ja huoltoa. Kiinnitin huomiota nykyaikaisen sodan tärkeimpään tragediaan – vastatykistötulien puuttumiseen, tykistön tiedusteluasemien puutteeseen sekä joukkotappioihin ja veljiemme loukkaantumisiin vihollisen tykistöstä.

Nostin myös muita kysymyksiä ja esitin ne korkeimmille tasoille avoimesti ja hyvin brutaalisti. Tämän takia ylemmät tasot todennäköisesti kokivat minussa jonkinlaista vaaraa ja kokosivat välittömästi yhden päivän aikana määräyksen puolustusministerille ja pääsivät minusta eroon.

Kuten monet rykmenttien ja divisioonien komentajat sanoivat tänään, armeijaamme ei murrettu rintamalla, mutta korkein komentajamme iski meitä selkään, kavaltamalla armeijan vaikeimmalla hetkellä.”



armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml Krim kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö