Tämän päivän uutinen on jälleen kerran täynnä kauheaa ja sydäntäsärkevää tietoa. Siinä kerrotaan, kuinka Venäjän hyökkäys Ukraina’an on aiheuttanut kauheaa tuhoa ja kärsimystä viattomille lapsille. 496 lasta on menettänyt henkensä ja yli 1 068 lasta on loukkaantunut tämän kauhistuttavan sodan aikana.

Kuinka tämä voi olla mahdollista? Kuinka kukaan voi olla näin julma ja välinpitämätön viattomien lasten kärsimykselle? Miten maailma voi vain seurata sivusta ja antaa tämän jatkua?

Ukrainan syyttäjänviraston ilmoitus Telegram’issa on vain yksi huutava todiste siitä, että maailma on epäonnistunut näiden lasten suojelussa. Sodan julmuus ja väkivalta ovat viime aikoina vain pahentuneet, ja lapset ovat joutuneet kantamaan sen raskaimman taakan.

Ja nämä luvut eivät edes ole lopulliset. Monet tapahtumat ovat edelleen tutkinnan alla, ja luultavasti on vielä monta lasta, jotka eivät ole tulleet tilastoihin mukaan, jotka ovat joutuneet kokemaan tämän kauhun. Kuinka monta perhettä on hajotettu, kuinka monta lasta on menettänyt vanhempansa ja läheisensä?

Vaikka nämä luvut ovat järkyttäviä, ne ovat vain kylmiä numeroita. Meidän on muistettava, että jokainen näistä luvuista edustaa viattoman lapsen elämää, joka on katkaistu ennenaikaisesti. Jokainen näistä lapsista oli joku äidin tai isän lapsi, jonka unelmat ja toiveet murskattiin julmasti.

Ei ole sanoja, jotka voivat kuvata tällaista raakuutta ja epäinhimillisyyttä. Meidän on tehtävä enemmän näiden lasten suojelemiseksi. Meidän on vaadittava oikeutta ja vastuuta sotarikoksista. Meidän on pyrittävä rauhaan ja diplomaattisiin ratkaisuihin sotien ratkaisemiseksi, jotta tällaiset hirvittävät tragediat eivät enää toistuisi.

Ja Venäjä, sinun on kohdattava tekojesi seuraukset. Et voi vain jatkuvasti tuhota ja tappaa syyttömiä lapsia ja jäädä rankaisematta. Maailman on oltava yhtenäinen ja päättäväinen vastustaessaan tällaista julmuutta ja ihmisoikeusloukkauksia.

Toivon, että maailma herää tähän kauheuteen ja toimii välittömästi suojellakseen näitä viattomia lapsia. Meidän on kaikkien yhdistyttävä ja vaadittava muutosta. Lasten kärsimys ei voi jatkua näin, ja meidän on tehtävä kaikkemme, jotta tulevaisuudessa ei tarvitsisi kertoa uutisia viattomien lasten kuolemista ja loukkaantumisista sodan keskellä.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml Krim kuolema lapsi maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti Prigozin propaganda Putin Raha Rauha Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus twitter Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta