Hei kaikki ilmailun ja huumorin ystävät! Tervetuloa hupaisan uutisen äärelle, joka saa hymyn huulille, vaikka tilanne Venäjän ilmatorjuntajärjestelmien kanssa ei ehkä olekaan naurun aihe. Nimittäin, viimeisimmässä seikkailussaan ilmatorjuntajärjestelmä nimeltään ”Tor” näyttää jälleen kerran saaneen pienoisen koomisen kolarin!

Kuvittele tilanne: Ukrainan drone tiedustelulennolla kartoittamassa vihollisen ilmapuolustuksen sijainteja, jotta ne voisivat suunnitella viisasta iskua seuraavana yönä. Ja mitä tapahtuu? Tor, se itsevarma ja itseäänluottava ilmatorjuntajärjestelmä, ilmoittaa: ”Kyllä mä tän hoidan, kaverit!” ja valmistautuu sankarillisesti kohtaamaan haasteen.

Mutta kas kummaa, kun tilanne muuttuu todeksi, Tor ei tunnukaan olevan kovinkaan taitava! Tässäkö oli kyseessä huono päivä vai onko tämä jo suorastaan perinteeksi muodostunut näytelmä Venäjän ilmatorjunnan kanssa? Vai voisiko syynä olla järjestelmän uusin päivitys, joka sotki sen elektroniikkaa enemmän kuin opiskelijan laskuharjoitus ylioppilaskirjoituksissa?

Kaiken tämän naurattavan draaman keskellä emme saa unohtaa vakavaa puolta asiassa. Ilmatorjunnan toimivuus on äärimmäisen tärkeää sodankäynnissä, ja jos se ei toimi odotetulla tavalla, voi olla seurauksena vakavia seurauksia – tai ainakin se tarjoaa vastapuolelle tilaisuuden nauraa.

Onhan se ymmärrettävää, että tekniset ongelmat voivat iskeä aina väliaikoina, mutta Venäjän ilmatorjunta tuntuu kehittäneen tästä jo lähes taiteenlajin! On kuin heitä vaivaisi salaperäinen ”ilmatorjunta-päänsärky”, joka iskee juuri sopivissa tilanteissa. Ehkäpä heidän pitäisi ottaa mallia suomalaisesta sisusta ja käydä saunomassa, sillä sanotaanhan, että sauna, viina ja terva parantaa kaiken tai tauti on kuolemaksi.

Jos jotain positiivista tästä tilanteesta on ylipäätään otettavissa, niin ainakin se tarjoaa hupia länsimaisen internetin meemi-kulttuurille. Voi jo kuvitella, kuinka tätä epäonnistumista käytetään luomaan uusia hulvattomia meemejä ja videokoosteita.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml Krim kuolema lapsi maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti Prigozin propaganda Putin Raha Rauha Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus twitter Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta