Lukuaika: 2 minuuttia

Suomen ja Venäjän välinen kiinteistönomistajien maahantuloa koskeva tilanne on saanut koomisia piirteitä.

Venäläiset kiinteistönomistajat ovat hädissään ja vetoomukset presidentille lentävät kuin tuhannet leppäkertut suvisella Ukraina’n auringonkukka-niityllä.

Ulkoministeriö kuitenkin vakavana vakuuttaa, että linjauksiin ei ole tulossa muutoksia. Se on kuin totinen professori, joka pysyy tiukkana kahvikupin äärellä, vaikka ympärillä pyörisi ilmapalloja ja sirkustirehtööri yrittäisi houkutella hänet mukaan hassutteluun.

Kolme venäläistä matkustajaryhmää, liikemiehet, opiskelijat ja kiinteistönomistajat, ovat joutuneet tiukentuneiden vaatimusten uhreiksi. Mutta eivät he lannistu, vaan yhdessä heidän voimansa on suuri. Venäläisten kiinteistönomistajien vetoomuksia onkin lähetetty presidentille massiivinen määrä, 700 allekirjoitusta! Ehkä heidän pitäisi pyytää ennemmin apua Guinnessin ennätysten kirjasta, sillä vetoomusmäärä on vaikuttava!

Suomen ulkoministeriö kuitenkin rauhoittelee tilannetta kertomalla, ettei vastaavia joukkovetoomuksia ole tullut heille. Onkohan vetoomusten postilaatikko jossain kadoksissa vai ovatko venäläiset vain keksineet ikivanhan uutispommin: “700 kiinteistönomistajaa marssii presidentin linnaan”? Kuka tietää!

Tällä hetkellä venäläiset kiinteistönomistajat voivat saapua Suomeen vain välttämättömien huoltotoimenpiteiden vuoksi. He ovat kuin raksamiehiä, jotka kiirehtivät paikalle paikkaamaan hajonnutta kattoa. Ehkä Venäjän ja Suomen rajalla voisi olla mahtava kyltti, jossa lukee: “Vain kiireelliset huoltotoimenpiteet, muut venäläiset pysykää kotona!”

Suomen linja on selvä: ei kiireelliset huoltotoimenpiteet voidaan antaa suomalaisten tehtäväksi. Tästä tulee mieleen kuva suomalaisista remonttimiehistä, jotka halailevat kiitollisina talon savupiippua ja suukottelevat työkalujaan. “Ole kiltti suomalainen, korjaa venäläisenkin kiinteistö!” he laulavat.

Vaikka tällä hetkellä ei ole keskusteluita maahantulon helpottamiseksi, teoriassa siihen olisi mahdollisuus. Tämä on kuin juonenkäänne vanhassa venäläisessä sadussa: tilanne näyttää synkältä, mutta odotahan, hyvä tästä vielä tulee!

Toivottavasti Venäjä vetää joukkonsa pikaisesti pois Ukrainasta jotta laskuri 100 vuoden maahantulokiellon päättymiseen voidaan käynnistää.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml Krim kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö