Tämä on aivan käsittämätön ja raivostuttava tilanne! Venäjän systemaattinen toiminta, jossa ukrainalaisia lapsia siepataan miehitetyiltä alueilta ja pyritään aivopesemään sekä sijoittamaan heidät venäläisiin perheisiin, on täysin kammottavaa ja häpeällistä. Näin monien lasten kärsimys ja elämä ryöstetään heiltä julmasti ja epäinhimillisesti.

Yli 19 000 pakolla siirrettyä lasta on jo tunnistettu, mutta on täysin mahdollista, että tämä ”varastettu sukupolvi” saattaa olla jopa 100 000 lasta suurempi. Tämä on sietämätöntä ja järkyttävää!

Kansainvälisen Rikostuomioistuimen antamat pidätysmääräykset Venäjän presidentti Vladimir Putin’ille ja Venäjän lapsenoikeuskomissaari Maria Lvova-Belova’lle, joiden väitetään organisoineen nämä kaappaukset, ovat vain murto-osa siitä, mitä he todella ansaitsisivat. He ovat vastuussa näiden lasten elämän tuhoamisesta ja heidän siirtämisestään vieraaseen maahan, ilman mitään oikeutta tai inhimillistä kunnioitusta.

Venäjä on pettänyt kaiken inhimillisyyden manipuloimalla sosiaalipalveluja, lääkintätiloja ja lastenkeskuksia Donetsk’in alueella osana sieppaussuunnitelmaansa. Lapset on viety pois Donetskin alueelta ja pidetty sairaaloissa, jonka jälkeen osa heistä on siirretty Venäjälle tekosyynä ”toipuminen”, mutta todellisuudessa heidät on sijoitettu venäläisiin perheisiin, leireille tai orpokoteihin, kuten tutkimus on paljastanut.

On käsittämätöntä, että löytyy venäläisiä perheitä, jotka ovat laittomasti ottaneet näitä lapsia omikseen. He ovat osallisina tähän julmuuteen ja ihmisoikeusrikkomukseen.

Vaikka jotkut lapset ovat onnistuneet palaamaan Ukraina’an hyväntekeväisyysjärjestöjen avulla, monet heistä ovat yhä Venäjällä ja kohtaavat vaikeuksia ilmaista tahtonsa palata kotiin pelon ja kontrollin vuoksi. On sydäntäsärkevää ajatella, miten nämä lapset ovat joutuneet elämään painajaismaista todellisuutta, kaukana omasta kodistaan ja perheestään.

Kyiv Independentin toimittajat ovat tehneet arvokasta työtä paljastaessaan tämän hirvittävän tilanteen ja tutkiessaan Venäjän osallisuutta lasten sieppauksissa. On rohkeutta ja sisua puhua tästä asiasta avoimesti ja tuoda esiin näiden viattomien lasten kärsimys.

Lapsikaappaus ja siirto toiseen maahan ovat vakavia rikkomuksia kansainvälistä ihmisoikeuslakia, humanitaarista oikeutta ja kansainvälistä rikoslakia vastaan. Tämä on yksi viidestä kielletystä teosta vuoden 1948 kansanmurhan vastaisessa yleissopimuksessa.

On korkea aika kansainvälisen yhteisön ryhtyä päättäviin toimiin tämän hirvittävän ihmisoikeusrikkomuksen lopettamiseksi ja näiden lasten palauttamiseksi turvallisesti takaisin omaan kotimaahansa. Venäjän on vastattava teoistaan oikeudessa ja kannettava vastuu näiden lasten elämän tuhoamisesta.

Katso video alta:

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml Krim kuolema lapsi maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti Prigozin propaganda Putin Raha Rauha Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus twitter Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta