Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi ei ole jättänyt sanaakaan käyttämättä tuomitsiessaan Venäjän tuoreimman iskun terveydenhuollon yksikköön Harkova’ssa, alueella Kupjansk’issa. Tämä on aivan järkyttävää – Ukrainan kansaa on jälleen kerran kohdannut Venäjän julmuus ja agressio!

Iskun jälkeen kuolleiden ja haavoittuneiden määrä on vain alkua. Pelastustyöntekijöiden ponnisteluilla yritetään sammuttaa paloa, mutta se ei poista sitä tosiasiaa, että tämä on selvä sotarikos. Venäjä ei piittaa siviilikohteiden koskemattomuudesta, vaan he hyökkäävät surutta terveydenhuollon yksiköihin. Tämä on selvä todiste siitä, kuinka Venäjä toimii omien sääntöjensä mukaan ja sivuuttaa kansainväliset normit ja moraalin.

Ja mitä vielä, isku terveydenhuollon yksikköön tapahtui juuri heti sen jälkeen kun Zelenskyi oli raportoinut venäläisten ohjusten iskeneen Motor Sichin tehtaaseen. Motor Sich on lentokoneiden ja helikoptereiden moottoreita valmistava tehdas, joka sijaitsee Länsi-Ukrainassa. Venäjän tavoitteena on ilmeisesti lamauttaa Ukrainan kyky vastustaa ja puolustautua, ja he iskevät tarkoituksella strategisiin kohteisiin. Tämä on selkeä osoitus siitä, kuinka Venäjä yrittää heikentää Ukrainan puolustusta ja taloutta.

Eikä tässä vielä kaikki – alueella sijaitsee myös ukrainalainen lentotukikohta, joka on jatkuvasti joutunut venäläisten ilmaiskujen kohteeksi. Tämä on jatkuvaa kauhua ja epävarmuutta niille, jotka elävät alueella. He ovat jatkuvasti pelon vallassa, kun heidän ympärillään riehuu Venäjän sota koneistoineen.

Ukrainan kansa ansaitsee parempaa. He ansaitsevat rauhaa ja turvaa omassa maassaan. Venäjän presidentti ja hänen joukkonsa osoittavat kerta toisensa jälkeen, että heillä ei ole minkäänlaista kunnioitusta ihmiselämää kohtaan. Tämä on huutava vääryys, jota ei voi hyväksyä.

On aika kansainvälisen yhteisön nousta vastustamaan tätä röyhkeää agressiota ja vaatia Venäjää lopettamaan siviilikohteiden ja terveydenhuollon yksiköiden pommittaminen.

Ukrainan on saatava oikeus elää rauhassa omassa maassaan ilman Venäjän painostusta ja väkivaltaa. Maailman on otettava opiksi tästä ja tehtävä kaikkensa, jotta Venäjän hirmuteot saadaan loppumaan kerta kaikkiaan!

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml Krim kuolema lapsi maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti Prigozin propaganda Putin Raha Rauha Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus twitter Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta