Lukuaika: < 1 minuutti



Terveisiä aurinkoisesta Turusta, jossa tuoreet luvut kertovat vallankumouksellisesta kasvusta ja kaupunkielämän sykähdyttävästä vauhdista. Turku ja sen lähiympäristö ovat osoittaneet olevansa kuin hyvän mielen magneetti, vetäen puoleensa niin kotimaan sankareita kuin ulkomaan seikkailijoita.

Vuosi 2022 oli kuin taikaa, kun Turku pukeutui kasvun viittaan ja keräsi kasaan väkeä enemmän kuin joulupukin lahjasäkkiin mahtuisi. Väestönlisäys saavutti huimia lukemia, ja muuttajien virta maan rajojen yli oli kuin suoranainen muuttokarnevaali. Eikä tässä vielä kaikki – jos kasvun tahti jatkuu yhtä raikkaana kuin viime vuosina, Turku rikkoo asukasennätyksiä vieläpä juhlavuonnaan 2029.

Pormestari Minna Arve iloitsee kaupungin menestyksestä ja veistelee, että Turku on kuin hyvä viini – paranee vanhetessaan. Kaupungistumisen voimakas paluu koronakriisin jälkeen on kuin hyppy suoraan vauhdikkaaseen vuoristorataan. Kaupungit ovat jälleen valokeilassa, ja Turku ottaa jalomielisesti paikkansa kehityksen huipulla.

Eikä tämä kasvun karnevaali tähän lopu. Turku on kuin suuri sirkusareena, jossa suurhankkeet tanssivat valokeilassa ja viihtyminen on kuin värikäs taikatemppu. Kaupungin ilmassa leijuu suunnitelmia suuremmista, paremmista ja houkuttelevammista projekteista, jotka lisäävät kasvun aaltoa entisestään.

Turku – kaupunki, joka ei vain kasva, vaan kukoistaa ja hurmaa. Se on kuin hyvän stand-upin taidonnäyte – naurattaa, yllättää ja jättää janoamaan lisää. Joten nappaa laukkusi, hyppää junaan, autoon tai polkupyörän selkään, ja suuntaa kohti Turun loistoa. Täällä on tilaa niin kasvulle kuin naurullekin – tervetuloa Turkuun, Suomen kasvavaan helmeen!

Kiskaise hihasta ja tule juttelemaan jos näet minut vaikka jokirannassa keräämässä roskia.

Lue lisää Turun kaupungin nettisivuilta:

https://www.turku.fi/uutinen/2023-08-08_nyt-se-totta-turkulaisia-yli-200000

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml Krim kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö